Kedves látogató! Ez a weboldal jelenleg szerkesztés alatt áll.
A selfskills.hu oldal ami a működőképes oldalunk, megtudja nyitni ha, a következő linkre klikkel: selfskills.hu.
Köszönjük megértését.

Varga Zoltán - NLP Life Coach; kommunikációs tréning, önismereti tréning, nlp coach, life coach, business coach

Breaking News
Home / Kapcsolat / Nagy Rita

Nagy Rita

 

Beszédtechnika tréner, logopédus

Nagy Rita

A hangod te vagy, a személyiség felmutatása és az elfogadás motívumai vezérlik a külsőnk megformálását.” – Montágh Imre –

Nagy Rita magáról:

Szeretek vágyakozni, álmodozni. Az egyik kedvenc tevékenységem kislányként az volt, hogy a fűben heverészve néztem a repülőket az égen és találgattam, hogy a repülőnyi ember hova tarthat. Elképzeltem hogy szuper hangulatban utazhatnak és vágyakoztam, hogy de szeretnék ott lenni köztük. Ennek az emlékképnek két egyszerű folytatása van az, hogy ne felejts el vágyakozni és a vágyaid teljesülnek.

Nagy Rita munkájáról:

Nem szeretem, hogy a hírbemondó orrhangon beszél és nem tagolja a híreket, nem tetszik, hogy a sztár műsorvezető levegő után kapkodva beszél és hajtja magát a beszédben és állandó tetszeni akarásával negatív hatást kelt, nem tudok jól kapcsolódni ahhoz a beszélőhöz, akinek a hangja olyan mintha kútból szólna és folyton köszörüli azt. Divat a zárt szájú, akár feszített kiejtésű beszéd avagy az affektálás. Bizonyára ismerősek ezek a jelenségek. Nem lehetek teljesen biztos abban, hogy kinek a hangja, beszédbeli szokásai milyen személyiségbeli jegyet tükröznek, gyanúm támadhat ezzel kapcsolatban, azonban az erre való érzékenységem elkísér mindenhova és segít a különböző személyiségek megismerésében. Ezért is lettem beszédtechnika tanár, hogy visszajelezzek, hogy korrigáljak, a beszéd, a személyiség és a viselkedés harmóniájának kialakításában segédkezzek. Hogy a technikák tanításán túl az önismeretet is fejlesszem. A beszéd, a szereplés felelősséggel jár, nem árt, ha tudjuk, hogy mimikánk, magatartásunk, beszédünk, hangunk milyen hatást kelt illetve mik azok a kisebb nagyobb korrekciók amik megtétele után jobban, hitelesebben áll számunkra a saját megjelenésünk, beszédünk.

Fontos megemlítenem, hogy a beszéd tanítása folyamatos tanulás és önismeret fejlesztése számomra is.
Szeretem a játékosságot, a humort, az oldott hangulatot az óráimon is, úgy tapasztalom, hogy ez hozzásegíti a résztvevőket a görcsök, a lámpaláz oldódásához és így a beszéd tanulása valóban kellemes élmény és nem monoton gyakorlatok, szövegek ismételgetése.

Tanítok retorikát és logopédusként is dolgozom, felnőttekkel és gyerekekkel egyaránt.

Elérhetőség:  20/346-0030

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>