Kedves látogató! Ez a weboldal jelenleg szerkesztés alatt áll.
A selfskills.hu oldal ami a működőképes oldalunk, megtudja nyitni ha, a következő linkre klikkel: selfskills.hu.
Köszönjük megértését.

Varga Zoltán - NLP Life Coach; kommunikációs tréning, önismereti tréning, nlp coach, life coach, business coach

Breaking News
Home / Kapcsolat / Gerely Miklós
Gerely Miklós

Gerely Miklós

gerely miklosNicolas Gerey, eredeti nevén Gerely Miklós magyar származású, Ausztráliában élő Új-zélandi állampolgár.

„Tíz éve hagytam el Magyarországot, hogy angolul tanuljak Új-Zélandon. Ott ragadtam, állampolgár lettem… 2010-ben világbajnoki címet nyertem Los Angelesben a 14. Előadóművész Világbajnokságon „Comical Acting” kategóriában. Néhány hollywoodi művész ügynökség felajánlotta, hogy felvesz az ajánlatába, de mivel (természetesen) nem tudtak konkrét munkát ajánlani, nem mertem maradni. Talán bátrabb is lehettem volna, de én javaslatukra inkább átköltöztem Melbourne-be [Ausztrália].”

Gerely Miklós mintegy harminc éve kezdett pantomimezni és műsoraival bejárta a világot. Fellépett Európa több országában, Ázsiában, az USA-ban, és persze Új-Zélandon és Ausztráliában.

„Érdekes dologra lettem figyelmes fellépéseim során. A show egy pontján kiválasztok valakit a közönség soraiból és (persze szavak nélkül) felvezetem a színpadra, ahol egy rövid improvizációt adunk elő. Az érdekes dolog a következő: eleinte ugyan előfordult, hogy valaki nem akart feljönni a színpadra, de már évek óta kivétel nélkül mindenki szó nélkül velem jön. A színpadon pedig, habár fogalma sem lehet, mi fog következni és nagy valószínűséggel semmi tapasztalata sincs a pantomimről, sőt egyáltalán a színpadról sem az illetőnek, mégis tökéletesen követi nonverbális instrukcióimat. Kérdés, ellenkezés, gondolkodás nélkül. Mintha csak hipnotizálva lenne…

Ezen elgondolkodtam.”

Gerely Miklós tizenkét évvel ezelőtt kapta kézhez NLP Master oklevelét (még Magyarországon). Az utóbbi években tudását a –szintén Richard Bandler nevéhez fűződő- DHE és NHR módszerekkel is bővítette.

„Nem sokkal miután visszatértem Los Angelesből, megkeresett az Új-zélandi Nemzeti Televízió azzal, hogy egy show műsorukban működjek közre egy hipnotizőrrel, Peter Powers-szel. Peter hipnotizálta a műsorvezetőket és a show néhány vendégét, akik fantasztikusan mulatságos dolgokat műveltek. Az én szerepem az volt, hogy miután Peter azt a szuggesztiót adta az egyik műsorvezetőnek, hogy minden, amit én pantomimezek valódi, hozzam a lehető legváratlanabb helyzetbe a műsorvezetőt.

A hatás kicsit engem is meglepett. Ugyanis azt játszottam el neki, hogy egy létrán felmászunk egy magas tetőre és egy pallón átmegyünk egy másikra. Mint kiderült, az illető tériszonyos volt…

Végül négykézláb, a kezemet szorongatva araszolt át a nem létező pallón, a stúdió padlóján.

Ez további vizsgálódásra sarkallt a pantomim és a hipnózis kapcsolatát illetően. Így a következő alkalommal, amikor egy héten keresztül játszottam szóló műsoromat egy színházban, előadások után kimentem a közönség közé egy „felmérést” készíteni. A show egy pontján kihajítok egy „macskát” egy „ablakon” keresztül. Persze se macska se ablak, csak eljátszom őket. Nos, azt kérdeztem az emberektől, hogy milyen színű volt a macska. Ahogyan már sejtettem, mindenki „látta” a macskát és teljesen pontos leírást tudott adni róla. Persze mindenki másmilyennek „látta”, ez nem meglepő. Ami viszont engem is meglepett, az az volt, amikor ketten összevesztek azon, milyen macskát dobtam ki az ablakon. Mindkettőjüknek olyan határozott emlékképe volt a macskáról, hogy nem akart engedni belőle.

Ezzel világossá vált számomra, hogy amit csinálok, az nem más, mint hipnózis. Hiszen olyan dolgokat láttatok az emberekkel, amik nincsenek is ott. Vagyis vizuális hallucinációt generálok, ami egy hipnotikus fenoménon.

Ez a felismerés sarkallt arra, hogy még mélyebben és intenzívebben kezdjek a hipnózissal foglalkozni.

Először autodidakta módon mélyítette tudását, sok-sok száz órányi oktató anyagot hallgatva, videót nézve és könyvek tucatjait olvasva a sokak által a két legjobbnak tartott szakembertől, Richard Bandlertől és Igor Ledochowski-tól. Később személyesen is tanult a „Világ Leggyorsabb Hipnotizőr”-ének is nevezett Don Spencer-től, és beiratkozott az Ausztrál Hipnózistudományi Akadémiára (Australian Academy of Hypnotic Science) ahol Ericsoni Klinikai hipnózist tanult.

„Nagyon élvezem, hogy minden különösebb erőfeszítés és fölösleges kitérők nélkül, mindössze egy néhány, rövid foglalkozás alatt segíteni tudok az embereknek leszokni a dohányzásról, elhagyni a fóbiájukat vagy rossz szokásaikat, vagy lefogyni például. Szeretek hatékony lenni. 10-15 másodperc alatt szinte bárkit transzba tudok vinni és már kezdődhet is a terápia. Vagy éppen a tanítás.”

Miklós állandó oktatója az Ausztrál Film és TV Akadémiának (The Australian Film and Television Academy), ahol a közeljövő ausztrál filmcsillagait oktatja.

„Rendszeresen használok különféle hipnózis technikákat. Ez megsokszorozza az oktatás hatékonyságát, hiszen transzban sokkal jobban tud az ember tanulni. Olyankor közvetlenül a tudattalanba jut az információ a tudatos elme kritikus faktorának szűrői nélkül.

Mindössze húsz hét, 180 óra alatt képzünk munkára kész színészeket, akik közül sokan már a képzés ideje alatt szerepet kapnak különböző ausztrál TV sorozatokban.

Gerely Miklós időről időre hazalátogat Magyarországra, hogy hipnózis tanfolyamokat, színész workshopokat és pantomim előadásokat tartson.

Jelentkezzen időben, hogy biztosítani tudja helyét!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>