Kedves látogató! Ez a weboldal jelenleg szerkesztés alatt áll.
A selfskills.hu oldal ami a működőképes oldalunk, megtudja nyitni ha, a következő linkre klikkel: selfskills.hu.
Köszönjük megértését.

Varga Zoltán - NLP Life Coach; kommunikációs tréning, önismereti tréning, nlp coach, life coach, business coach

Breaking News
Home / EGÉSZSÉG / Paprikával csökkenthető a Parkinson-kór veszélye
Paprikával csökkenthető a Parkinson-kór veszélye

Paprikával csökkenthető a Parkinson-kór veszélye

paprikaEgy új kutatás szerint növelhetjük a Parkinson-kórral szembeni védettségünket, ha olyan zöldségeket fogyasztunk, mint a paradicsom vagy a paprika, melyek nikotint tartalmaznak.

Korábbi megfigyelésekből kiderült, hogy azoknál, akik dohányoznak vagy egyéb formában fogyasztják a dohányt, kisebb a súlyos kúr kialakulásának a veszélye. Az orvosok eddig is úgy vélték, hogy a nikotin okozhatja ezt a védettséget, de csak most fogtak bele olyan kísérletekbe, melyek a nikotin tartalmú zöldségek kedvező hatásait vizsgálja.

A vizsgálatok során 500 olyan embert figyeltek meg, akiket a közelmúltban Parkinson-kórral diagnosztizáltak és másik 650 olyat, akiknél mindeddig nem jelentkezett a betegség. A kutatás során a zöldségfogyasztás állt a középpontban. Az eredményekből az derül ki, hogy a zöldségek fogyasztása általában semmilyen hatással nem volt a Parkinson-kór kialakulására, de aki túlnyomó részben paprikát és paradicsomot fogyasztott, annál csökkent az idegrendszeri betegség veszélye. Elsősorban a paprika bizonyult hatásosnak.

A betegséggel szembeni védettség azoknál növekedett a legszembeötlőbb mértékben, akik nem dohányoztak, így a korábbiakban ilyen módon nem vittek be nikotint a szervezetükbe.

“A miénk az első tanulmány, mely az étkezés során bevitt nikotin és a Parkinson-kór kapcsolatát vizsgálta. Az eredmények tovább erősítették azokat a feltételezéseket, melyek szerint a nikotin az a vegyület, amely miatt a dohányosok nagyobb védettséget élveznek a betegséggel szemben” – mondta Dr. Susan Searles Nielsen, a Washingtoni Egyetem professzora.

A pontos ok-okozati összefüggést feltáró tudományos magyarázatot egyelőre nem tudtak adni a tudósok, de további kísérleteket végeznek majd annak érdekében, hogy jobban megértsék a jelenséget.

Forrás: Health.com

About selfskills

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>