Kedves látogató! Ez a weboldal jelenleg szerkesztés alatt áll.
A selfskills.hu oldal ami a működőképes oldalunk, megtudja nyitni ha, a következő linkre klikkel: selfskills.hu.
Köszönjük megértését.

Varga Zoltán - NLP Life Coach; kommunikációs tréning, önismereti tréning, nlp coach, life coach, business coach

Breaking News
Home / Aktuális előadások / ÖNISMERET | [pár] Kapcsolataink világa
ÖNISMERET | [pár] Kapcsolataink világa

ÖNISMERET | [pár] Kapcsolataink világa

Bevezetés pár-kapcsolatunkon keresztül kapcsolataink élményeinek világába,

mert bárhogyan is éljünk az egy mindig téved és mert a kettőt már nem lehet megcáfolni!

  • mert az Egy mindig téved,
  • mert az igazság Kettővel kezdődik,
  • mert az Egy nem tud bizonyítani,
  • mert a Kettőt már nem lehet megcáfolni,

és mert ezzel még senki története nem ért véget

Az emberi kapcsolatok létrejöttének és elmúlásának egyértelmű okai vannak. Ha olyan korban élünk, amely a kapcsolatok és a szerelem számára a lehető legrosszabb feltételeket nyújtja, lehet egyértelmű az is, hogy nekünk magunknak kell cselekednünk! És ezt viszont a mai korunkban már nagyon jó eséllyel tehetjük. Sokakban felmerülhet a kérdés: Hogy ezt miért tegyük?

Miért tegyünk valamit, bármit is?!

…mert akár hihetjük, hogy az az igazi szerelem, amely csak úgy „megtalál” bennünket!

A rövid válaszunk, hogy egyszerűen csak kötődni akarunk másokhoz, boldogok akarunk lenni és életünk megannyi megismételhetetlen pillanatát meg akarjuk osztani valakivel, a társunkkal!

Nő kontra férfi ügy. Elnapolva

Ócska klisé, de igaz: A nők a Vénuszról, a férfiak a Marsról származnak.

Van egy olyan mondás, hogy minden harmadik házasság válással végződik. Lehet, hogy igaz, de még valószínűbb, hogy most már rosszabb a statisztika. Miért válunk? Amit ember egyszer összekötött, azt mi választja szét?

A válasz az, hogy az egyik kicsiny szervünk szakítja ketté az egykori boldog párokat. Ez pedig nem más, mint a nyelv. Furcsa kis testrész ez. Képes simogatni a lelket, és megnyugtatni a szellemet, de a legmélyebb sebeket is ezzel hasítják bele húsunkba. Nem titok, hogy, az élet minden területén, így a párkapcsolatainkban is elengedhetetlen a jó kommunikáció. Ennek hiányában nem sokáig maradunk életben. Nőként hajlamosak lehetünk arra, hogy ha valami sérelmünk támad, akkor robbanásig feszülünk a várakozástól.  Magunkban csendben követeljük, hogy kedvesünk kitalálja, mégis mi gyötörhet bennünket. Férfiként viszont néha napján megered a nyelvünk. Olyan felejthetetlen sérüléseket okozunk egyes szócsata alkalmával, amiket később már nem lehet begyógyítani.

Nem csoda tehát, hogy a kapcsolatok igen hamar zátonyra futnak. Ha egyszer már megtaláltuk azt a személyt, akit mindig is vártunk, akkor őrültség lenne útjára engedni csak azért, mert nem tanultunk meg vele beszélgetni. A néma testbeszéd, a szúrós célzások, a sértett büszke hallgatás nem tesznek hozzá egy könyöknyit sem a boldog kapcsolathoz.

Szerencsére minden megtanulható, így mindegy, hogy ki honnan jött, a Marsról, vagy a Vénuszról, a nyelvünk közös. Élj kiegyensúlyozott párkapcsolatban, és jól használd az ajándékodat, a beszéd készségét.

Rövid bemutatkozó előadásunkon, workshopunkon azzal foglalkozunk, hogyan induljunk ki „egymás nem ismeretéből”, abból, hogy akarjuk megismerni a másikat és ezt az érdeklődést hogyan tartsuk fenn. Hogyan kerüljük el az általánosítás és feltételezés csapdáit. Hogyan ámítjuk magunkat és tévedünk el a jelekben, az „azonos hullámhossz” vagy mai tetszetősebb nevén „chemistry érzésében” és ezzel „hogyan élünk vissza” amikor is a „szavak nélküli megértés” lesz a főkommunikációs csatorna kapcsolatunkban. És megtanulhatjuk tréningünkön azt, hogy a „szavak nélküli megértéssel” mennyire nehéz gondolatokat cserélni, és ha elveszítjük a kapcsolatot a valósággal, akkor hogyan veszhet el a kapcsolat valósága is…

Megtanulhatjuk azt, hogyan ismerjük meg jobban magunkat, tudattalan folyamatainkat, azt ahogyan a tudatunk gondolkozik és tudattalanunk irányít… Az ismerkedés, a megismerés során, egy párkapcsolatban, hogyan lehet dolgozni tudattalanok összjátékán. Megérteni, hogy párkapcsolatban az egyik fél tette, a másik fél cselekedete is. Másként szólva megérteni azt, hogy az egyik fél léte, a másik fél léte is… még akkor is, ha szívesen hisszük azt, hogy létezik olyan, mint önálló ÉN és önálló TE! Megtanulhatjuk és megérthetjük, hogy a kapcsolatépítésben és megtartásában milyen nagy szerepe van a minőségi kommunikációnak az „azonos hullámhosszon vagyunk” érzése vagy szótlanság más formái helyett.

IDŐPONT: 2012. Február 09. | csütörtök | 18:00 – 21:00 óráig

HELYSZÍN: 1137 Budapest, Jászai Mari tér 4/b (2.em. Ezüst-Híd Oktatási Központ)

az előadás, workshop díja: 4.800,- HUF + áfa

tartja: Varga Zoltán

[gravityform id=2 name=Jelentkezés title=false description=false ajax=false] [gravityform id=2 name=Jelentkezés title=false description=false ajax=true]

About selfskills

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>