Kedves látogató! Ez a weboldal jelenleg szerkesztés alatt áll.
A selfskills.hu oldal ami a működőképes oldalunk, megtudja nyitni ha, a következő linkre klikkel: selfskills.hu.
Köszönjük megértését.

Varga Zoltán - NLP Life Coach; kommunikációs tréning, önismereti tréning, nlp coach, life coach, business coach

Breaking News
Home / Aktuális előadások / Kommunikációs tréning – NLP bemutató
Kommunikációs tréning – NLP bemutató

Kommunikációs tréning – NLP bemutató

kommbemut1

NE AKARJ TÖKÉLETES LENNI!

 

MERT LEGYÉL INKÁBB

 

ÉRTHETŐ, HALLHATÓ

 

ÉS FIGYELEMFELKELTŐ

 

“Akik kreatívan reagálnak a kihívásokra, gazdag, jól kidolgozott modellel, térképpel rendelkeznek, így sok lehetőség közül választhatnak, ha cselekvésre kerül a sor!”

NLP kommunikációs tréning

 

Azt  a kommunikációs tapasztalatot és érzékenységet,

amit az NLP tréningünkön sajátíthatsz el,

sehol máshol nem tanulhatod, tapasztalhatod meg csak nálunk. 

Vegyél részt bemutatónkon, hogy lásd, mit is sajátíthatsz el 3 napos tréningünkön!

Mindenki, aki él, kommunikál! Ha megmozdul, ha megszólal akkor is, ha nem, akkor is…

Bármit is tegyünk, minden pillanatban kommunikálunk, kifejezzük magunkat különböző módokon… Annyira megszoktuk, hogy tudatosságunkkal együtt mozgunk – és az mozgat bennünket – hogy még csak észre sem vesszük. Mégis vagyunk és kommunikálunk. Folytonosan kifejezzük, hogy mit szeretünk és mit szeretnénk elkerülni. Folytonosan kommunikálunk, afelé mozdulunk, amit keresünk, amire vágyunk, és attól távolodunk, amit nem szeretünk, akár képzelgünk, nézünk, gondolkodunk, vágyakozunk, gyűlölünk vagy szeretünk… azaz kommunikálunk!

NLP

A Mágia Struktúrája

Mivel ezek az eszközök nem valamilyen korábban is létező pszichológiai teórián vagy eljáráson alapszanak, szeretnénk bemutatni azon egyszerű emberi folyamatokat, melyek segítségével ezek kialakultak.

Ezt a folyamatot modellezésnek hívjuk.

A TÉRKÉP NEM EGYENLŐ A TERÜLETTEL!

Ahol a logikai funkció aktívan, beavatkozik megváltoztatja a valós dolgokat, melyek így elválnak a valóságtól. A psziché működésének legalapvetőbb folyamatait sem tudjuk leírni anélkül, hogy lépésről-lépésre ne találkoznánk ezzel a zavaró (vagy talán hasznos?) tényezővel. Ahogy az érzékelés eléri a pszichét, azonnal bekerül a logikai folyamatok örvényébe. A psziché saját akaratából megváltoztatja a beérkező információt, más az amit érzékelünk, és ahogyan érzékeljük. A folyamat során két dolgot kell megkülönböztetni: először is, hogy milyen formában mennek végbe ezek a változások, és, hogy miként alakul át az eredeti „anyag” a változás során.

A logikai folyamatok összehangolt működése minden érzékelés során jelen van, és létrehoz egy belső világot, mely progresszív módon elválik a valóságtól, ugyanakkor bizonyos pontokon erősen kapcsolódik hozzá, ezért észre sem vesszük, hogy egyszerre két világban vagyunk jelen: a saját belső világunkban (mely természetesen a saját érzékeléseink által kialakított kép a világról), és egy merőben különböző külső világban.

H. Vaihinger, A Mintha filozófiája

A történelem során sok ember felfedezte már, hogy nagy különbség van a való világ, és az általunk érzékelt világ között. Mi, emberi lények nem közvetlenül a világban működünk. Mindannyiunk létrehoz egy saját ábrázolást a világról, melyben élünk, létrehozunk egy térképet vagy modellt, amit arra használunk, hogy meghatározza a viselkedésünket. A világról alkotott képünk nagyban meghatározza, hogy milyen tapasztalataink lesznek, hogyan észleljük a világot, és milyen lehetőségeket látunk elérhetőnek, megvalósíthatónak életünk során.

Fontos megjegyeznünk, hogy a világról alkotott képünk, elképzelésünk nem a valóság ábrázolása, ez egyébként is lehetetlen feladat lenne. Inkább lehetőséget teremt számunkra, hogy könnyebben megtaláljuk utunkat a világban.

H. Vaihinger, A Mintha filozófiája

Nincs két olyan ember, aki ugyanazokkal a tapasztalatokkal rendelkezne. A modell, amit kialakítunk magunkban, hogy megkönnyítsük életünket a világban, a saját tapasztalatainkon alapszanak. Ez azt jelenti, hogy mindannyiunk más modellt alakít ki a világról, így mindannyian egy kicsit eltérő valóságban élünk.

…a térképekről meg kell jegyezni egy fontos dolgot. A térkép, ha helyesen alakult ki, nem magát egy területet mutat be, hanem annak egy bizonyos módú felhasználhatóságát, hasznosságát…

A. Korzybski, Science & Sanity

Két dolgot szeretnénk megjegyezni. Először is, minden esetben van különbség a világ és annak érzékelése között. Másodszor, az általunk alkotott világok különbözőek. Több módja is van, hogy ezt bemutassuk, a mi céljainknak a legmegfelelőbb, ha három részre osztjuk őket: neurológiai kényszerek, szociális kényszerek és egyéni kényszerek.

NLP kommunikációs tréning

Modellek, modellezés

Üzlet, vezetés, tanácsadás, coaching és terápia

Tapasztalataink szerint, amikor az emberek tanácsadásra vagy terápiára jönnek, jellemzően fájdalmat, bénultságot éreznek, úgy érzik, nincs választásuk vagy cselekvési szabadságuk a saját életükkel kapcsolatban. Arra jöttünk rá, hogy nem a világ túl kicsi vagy a választási lehetőség kevés, hanem ezek az emberek akadályozzák meg saját magukat abban, hogy lássák a nyitva álló lehetőségeket, mivel modelljükben ezek nem elérhetőek.

A legtöbb ember életében vannak nagy változások vagy átmeneti időszakok, melyeket le kell küzdenie. Különböző módszerek alakultak ki, éppen azért, hogy az ilyen nehéz helyzetben lévő embereken segítsenek. Ami figyelemre méltó, hogy egyesek viszonylag könnyedén átlendülnek ezen az időszakon, sőt plusz energiát éreznek magukban és kreatívabbakká válnak. Mások azonban, akiknek ugyanilyen akadályokkal kell szembenézniük, rettegést és fájdalmat éreznek, és egyszerűen csak szeretnék átvészelni ezt az időszakot. A két típus között a mi meglátásunk szerint a legnagyobb különbség, hogy azok, akik kreatívan reagálnak a kihívásokra, gazdag, jól kidolgozott modellel, térképpel rendelkeznek a helyzetüket illetően, így sok lehetőség közül választhatnak, ha cselekvésre kerül a sor. A többiek számára ezzel szemben csak kevés lehetőség mutatkozik, ráadásul egyik sem túl vonzó, így egy tipikus vesztes játszmába kerülnek. A kérdés számunkra az, hogy hogyan tudják a különböző emberek ugyanazt a világot ennyire különbözően megélni. Véleményünk szerint a különbség első sorban a modelljeik gazdagságában, sokoldalúságában keresendő.

Ez egy újabb kérdést vet föl: hogyan képesek az emberek fenntartani a szegényes modelljeiket, ami annyi fájdalmat okoz nekik ebben a gazdag, összetett világban?

A nyelv struktúrája

Az egyik módja, amivel az emberek megkülönböztetik magukat az állatoktól az a nyelvek feltalálása és azok használata. Nem lehet eléggé kihangsúlyozni, mennyire fontos szerepet tölt be a nyelv az emberi faj számára amúltbéli események és a jelen történéseinek megértése szempontjából. Edward Sapir így írt erről:

A beszéd képessége és a nyelv minden ismert embercsoport egyik legfőbb jellemzője. Egyetlen apró törzset sem találtak még, mely ne beszélt volna valamilyen nyelvet, az ennek az ellenkezőjét állító történetek minden bizonnyal puszta kitalációk. Nincs rá bizonyíték, hogy valóban léteznének olyan csoportok, melyeknek olyan szegényes a nyelvük, hogy képtelenek kommunikálni a kiegészítő testi gesztusok nélkül, így az intelligens kommunikációjuk lehetetlenné válik sötétben. Az igazság az, hogy a nyelv, a beszéd egy lényegében tökéletes kifejezési és kommunikációs forma minden ismert embercsoport esetében. A kultúra különböző elemei közül minden bizonnyal a nyelv volt az első, mely igazán kifinomulttá vált, hiszen ez tette lehetővé a kultúra további fejlődését teljes egészében.”

Edward Sapir, Culture, Language and Personality

Mindenhez, amit az emberi faj elért, legyen az pozitív vagy negatív szükség volt nyelvhasználatra. Mi, emberi lények kétféleképpen használjuk a nyelvet. Először is arra használjuk, hogy ábrázoljuk vele tapasztalatainkat, élményeinket, például gondolkodás, vagy fantáziálás. Amikor ábrázolási eszközként használjuk a nyelvet, létrehozunk egy modellt a tapasztalatainkról. Ez a modell, amit a nyelvünket, mint ábrázoló eszközt használva hozunk létre, a világgal kapcsolatos felfogásunkon alapszik. Magát a felfogásunkat, észlelésünket is befolyásolja a világról alkotott modellünk, ahogy erről korábban már volt szó.

Amikor a nyelvet, mint ábrázoló eszközt használjuk, a lingvisztikus ábrázolásunkat nagyban befolyásolja a modellezés három alapeleme: az általánosítás, a törlés és a torzítás. A nyelvet ezen kívül arra használjuk, hogy egymás felé kommunikáljuk a világról való elképzelésünket, az arról alkotott modellt. Amikor kommunikációra használjuk a nyelvet, azt beszédnek, vitának, írásnak, előadásnak, éneklésnek nevezzük. Ilyenkor bemutatjuk másoknak a modellünket. Ez a tréning például a mi kommunikációval, tanácsadással, coachinggal és terápiával kapcsolatos tapasztalataink modelljének egy részét mutatja be.

Amikor kommunikálunk – beszélünk, vitatkozunk, írunk – általában nem tudatosan válogatjuk össze a szavakat, melyekkel kifejezzük a tapasztalatainkat. Általában nem tudatos az a folyamat, mely során helyes szórendbe tesszük a szavakat, hiszen a kommunikáció olyannyira kitölti a világunkat, hogy olyan természetes közegnek tűnik, mint egy halnak a víz. Annak ellenére, hogy nem vagy csak alig figyelünk oda tudatosan a nyelvünk használatára, a nyelvnek megvan a maga kifinomult struktúrája.

NLP

588824-man-woman-glaring

A megválasztott szavak ereje!!!

Nálunk megtanulhatod!

NLP képzés – KOMMUNIKÁCIÓS TRÉNING

NLP kommunikációs – alapozó és haladó képzés együtt!!!

Ha tetszik amit oldalunkon olvasol, kérünk, “nyomj egy like”-ot és “oszd meg” az oldalunkat:)

kommunikációs tréning

Hogy miért  gyere el a tréningre?

- mert Te meg akarod tudni, hogy mit tudnak a világ legjobb terapeutái, tanácsadói
- mert Te főnök vagy, de mindig mást csinálnak a beosztottaid, mint Te mondtad nekik
- mert beosztott vagy, de mindig mást hiszel, arról mit hallottál, mint kiderül mondta a főnök
- mert tudni akarod, hogyan “olvashatsz” a kommunikáció jeleiből
- mert tudni akarod, melyik az a bőgés, amelyik kihallatszik a csorda hangzavarából
- mert nem csak egy fogaskerék vagy a gépezetben
- mert érted, hogy növekedni csak úgy lehet, ha érthetőek és figyelemfelkeltőek vagyunk
- mert ennek az egyetlen akadálya, hogy nem tudunk rávenni másokat a közreműködésre
- mert azt akarod, hogy a következő állásinterjún téged válasszanak
- mert tudod, hogy jól jön ez a tudás, amikor valakivel kapcsolatba akarsz lépni
- mert meg akarod tartani az állásodat

A GONDOS ALAPOZÁS NE TEHER LEGYEN,

hanem

KÍVÁNCSI KUTATÁS, INFORMÁCIÓSZERZÉS!

divorce_mediation_image

A “kommunikációs tréning”-en történő változások, melyek a technikák gyakorlása közben a kommunikációnkban bekövetkeznek, hozzásegíthetnek ahhoz, hogy egyszerre több kommunikációs csatornát figyelve felismerjük az üzenetek egymáshoz viszonyításában a saját és mások (disz)harmóniáját, (in)kongruenciáját. Kommunikációnk sokrétűségének felismerése és tudatosítása által közelebb kerülhetünk ahhoz, hogy egy adott témát meggyőzően és attraktívan tudjunk bemutatni. A tárgyalások, kommunikáció során a saját és a partner hitelességét képesek legyünk felismerni, könnyen felismerjük partnerünk és saját magunk gondolkodási stratégiáit, érzésvilágát, élményeink szerkezetét, társas helyzetekben tartást és magabiztos viselkedést tudjunk megjeleníteni, rapportba (összhang) kerüljünk más emberekkel (pl. szülőkkel családdal, gyermekkel, munkatársakkal, ügyfelekkel), megtanuljuk felismerni más emberek vagy a tömegtájékoztatás manipulációs kísérleteit, illetve saját képességeinket integráltabban felhasználva sikeresen, célunkat elérve kommunikáljunk.

Kommunikációs tréningünk az NLP és az Ericksoni hipnózis kommunikációs alapjait ötvözve könnyen alkalmazható és hatékony módot kínál arra, hogy mit és hogyan kell tenni azért, hogy sikeres legyen a kommunikációnk, szemben korábbi, esetleg ettől eltérő élményeinkkel. A ”kommunikációs tréning” legfőbb célja azoknak az erőforrásoknak és hétköznapi technikáknak az előhívása és tudatosítása a kommunikációban, amelyek segítségével a problémaorientáció felől az eredményorientáció felé elindulva elsajátíthatjuk, hogy mit (mely viselkedést és elemeit), mikor és hol (mely időben és milyen szituációban, kontextusban kell, lehet, érdemes használni, és milyenben nem), valamint hogyan (vagyis milyen módon) tudunk hatékonyan kivitelezni.

Olvass mások szavaiból, testbeszédéből, gesztusaiból!

NLP kommunikációs tréning

Nálunk megtapasztalhatod és megtanulhatod!

NLP Magyarország - Kommunikációs tréning

NLP képzés – KOMMUNIKÁCIÓS TRÉNING

NLP kommunikációs – alapozó és haladó képzés együtt!!!

Ha tetszik amit oldalunkon olvasol, kérünk “nyomj egy like”-ot és “oszd meg” az oldalunkat:)

NLP kommunikációs tréning

Az NLP – Kommunikációs képzést az egyes időpontokban és helyszíneken  min. 10 fő résztvevő esetén  indítjuk el.

Az NLP kommunikációs tréning I-II. időtartama 3 nap, az oktatási órák száma 3*8, azaz 24 óra (1 tanóra 50′).

Az NLP képzés az NLP Magyarország Oktatási Központ által akkreditált.
A tréningen résztvevők az NLP Magyarország Oktatási Központ által kiállított látogatási bizonyítvány kapnak.
A képzést sikeresen elvégzők az NLP Magyarország Oktatási Központ  által kiállított oklevelet kapnak.

A képzés módszertana: NLP (Neuro-Lingvisztikus Programozás) Robert B. Cialdini: A befolyásolás lélektana

NLP kommunikációs tréning

NLP kommunikációs tréning

A tréninget tartja

Varga Zoltán / NLP - TRÉNER, COACH ÉS KOMMUNIKÁCIÓS SZAKEMBERVarga Zoltán / NLP kommunikációs szakember

Varga Zoltán – NLP / tréner, coach és kommunikációs szakember

 Több, mint 12 év és 4.000 óra NLP tréning tapasztalat…
Varga Zoltán NLP

részletes információk

ZVarga.Com

 

NLP

Kik jelentkeznek NLP kommunikációs képzésünkre az, “NLP kommunikációs tréning”-re

  • akik megértik, hogy tudást csak az adhat át, aki maga is birtokolja, mert nálunk nincs elméleti “bla-bla” és személyiségtípusok, meg hasonló általánosságok…
  • akik kommunikációval foglalkoznak (NLP-sek, coachok, supervisorok, pszichológusok, pszichiáterek, HR-esek, mediátorok, vezetők és beosztottaik)
  • akik meg akarják ismerni az NLP-t és a módszer professzionális kommunikációs eszköztárát
  • akiknek fontos, hogy “szót értsenek másokkal”
  • akinek van munkája és meg akarja tartani
  • aki munkát keres és fel akar készülni arra, hogy lesznek olyan “beszélgetések”, amikor érdemes a “top”-on lennie
  • akinek párkapcsolati vagy más kapcsolati problémái vannak és szeretné megérteni, hogy mi történik és van igénye arra, hogy történhessen más
  • annak, aki egyszerűen csak igényes a saját kommunikációjára és szeretné bővíteni tudását ebben a témakörben
Néhány ismertebb partnerünk, akik már bennünket választottak:

Mátrai Erőmű ˙ SpedIT ˙ E.On Hungária ˙ PBS Job International

Android Europe ˙ Elsinco ˙ Hyexx ˙ Givaudan ˙ Magyar Agrárkamara

NUMIL / Milupa ˙ Scale Research ˙ Ramiris / Oxygen Wellness

XSight ˙ Magyar Telekom ˙ Magyar Posta ˙ TMF ˙ SPAR

OTP Bank ˙ Celerus ˙ BASF ˙ STRABAG

Ők megbíznak bennünk és elégedettek! Válassz Te is bennünket!

[gravityform id=”27″ name=”Jelentkezés – Kommunikációs tréning (50%+50%)”]

About selfskills

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>