Kedves látogató! Ez a weboldal jelenleg szerkesztés alatt áll.
A selfskills.hu oldal ami a működőképes oldalunk, megtudja nyitni ha, a következő linkre klikkel: selfskills.hu.
Köszönjük megértését.

Varga Zoltán - NLP Life Coach; kommunikációs tréning, önismereti tréning, nlp coach, life coach, business coach

Breaking News
Home / aaa_test / NLP – Kommunikációs tréning, avagy mit is…
NLP – Kommunikációs tréning, avagy mit is…

NLP – Kommunikációs tréning, avagy mit is…

 • Te mennyire érzel együtt azzal a maratoni futóval, aki minden versenyét elveszítette, mert nem volt hajlandó eleget edzeni?
 • Te bíznád magad olyan orvosra, aki már réges-régen abbahagyta önmaga képzését, és már szakfolyóiratokat sem olvas?
 • És Te is igyekszel könnyebben átvészelni a munkádat nap mint nap és inkább elbújsz az előtted álló feladatok elől, mert ma nem vagy formában?
 • Még ha Te is a világ legrosszabb főnökének dolgozol, akkor is csak magadat hibáztathatod!

“Akik kreatívan reagálnak a kihívásokra, gazdag, jól kidolgozott modellel,

térképpel rendelkeznek, így sok lehetőség közül választhatnak,

ha cselekvésre kerül a sor!”

NE AKARJ TÖKÉLETES LENNI!

 

MERT LEGYÉL INKÁBB

 

ÉRTHETŐ, HALLHATÓ

 

ÉS FIGYELEMFELKELTŐ

NLP kommunikációs tréning

 

Azt  a kommunikációs tapasztalatot és érzékenységet,

amit az NLP tréningünkön sajátíthatsz el,

sehol máshol nem tanulhatod, tapasztalhatod meg

 

csak nálunk,

 

csupán 3 nap alatt!

 

Mindenki, aki él, kommunikál! Ha megmozdul, ha megszólal akkor is, ha nem, akkor is…

Bármit is tegyünk, minden pillanatban kommunikálunk, kifejezzük magunkat különböző módokon… Annyira megszoktuk, hogy tudatosságunkkal együtt mozgunk – és az mozgat bennünket – hogy még csak észre sem vesszük. Mégis vagyunk és kommunikálunk. Folytonosan kifejezzük, hogy mit szeretünk és mit szeretnénk elkerülni. Folytonosan kommunikálunk, afelé mozdulunk, amit keresünk, amire vágyunk, és attól távolodunk, amit nem szeretünk, akár képzelgünk, nézünk, gondolkodunk, vágyakozunk, gyűlölünk vagy szeretünk… azaz kommunikálunk!


.
.
.
.
.

NLP

.

.

.

A Mágia Struktúrája

Mivel ezek az eszközök nem valamilyen korábban is létező pszichológiai teórián vagy eljáráson alapszanak, szeretnénk bemutatni azon egyszerű emberi folyamatokat, melyek segítségével ezek kialakultak.

Ezt a folyamatot modellezésnek hívjuk.

A TÉRKÉP NEM EGYENLŐ A TERÜLETTEL!

Ahol a logikai funkció aktívan, beavatkozik megváltoztatja a valós dolgokat, melyek így elválnak a valóságtól. A psziché működésének legalapvetőbb folyamatait sem tudjuk leírni anélkül, hogy lépésről-lépésre ne találkoznánk ezzel a zavaró (vagy talán hasznos?) tényezővel. Ahogy az érzékelés eléri a pszichét, azonnal bekerül a logikai folyamatok örvényébe. A psziché saját akaratából megváltoztatja a beérkező információt, más az amit érzékelünk, és ahogyan érzékeljük. A folyamat során két dolgot kell megkülönböztetni: először is, hogy milyen formában mennek végbe ezek a változások, és, hogy miként alakul át az eredeti „anyag” a változás során.

A logikai folyamatok összehangolt működése minden érzékelés során jelen van, és létrehoz egy belső világot, mely progresszív módon elválik a valóságtól, ugyanakkor bizonyos pontokon erősen kapcsolódik hozzá, ezért észre sem vesszük, hogy egyszerre két világban vagyunk jelen: a saját belső világunkban (mely természetesen a saját érzékeléseink által kialakított kép a világról), és egy merőben különböző külső világban.

H. Vaihinger, A Mintha filozófiája

A történelem során sok ember felfedezte már, hogy nagy különbség van a való világ, és az általunk érzékelt világ között. Mi, emberi lények nem közvetlenül a világban működünk. Mindannyiunk létrehoz egy saját ábrázolást a világról, melyben élünk, létrehozunk egy térképet vagy modellt, amit arra használunk, hogy meghatározza a viselkedésünket. A világról alkotott képünk nagyban meghatározza, hogy milyen tapasztalataink lesznek, hogyan észleljük a világot, és milyen lehetőségeket látunk elérhetőnek, megvalósíthatónak életünk során.

Fontos megjegyeznünk, hogy a világról alkotott képünk, elképzelésünk nem a valóság ábrázolása, ez egyébként is lehetetlen feladat lenne. Inkább lehetőséget teremt számunkra, hogy könnyebben megtaláljuk utunkat a világban.

H. Vaihinger, A Mintha filozófiája

Nincs két olyan ember, aki ugyanazokkal a tapasztalatokkal rendelkezne. A modell, amit kialakítunk magunkban, hogy megkönnyítsük életünket a világban, a saját tapasztalatainkon alapszanak. Ez azt jelenti, hogy mindannyiunk más modellt alakít ki a világról, így mindannyian egy kicsit eltérő valóságban élünk.

…a térképekről meg kell jegyezni egy fontos dolgot. A térkép, ha helyesen alakult ki, nem magát egy területet mutat be, hanem annak egy bizonyos módú felhasználhatóságát, hasznosságát…

A. Korzybski, Science & Sanity

Két dolgot szeretnénk megjegyezni. Először is, minden esetben van különbség a világ és annak érzékelése között. Másodszor, az általunk alkotott világok különbözőek. Több módja is van, hogy ezt bemutassuk, a mi céljainknak a legmegfelelőbb, ha három részre osztjuk őket: neurológiai kényszerek, szociális kényszerek és egyéni kényszerek.

NLP kommunikációs tréning

Modellek, modellezés

Üzlet, vezetés, tanácsadás, coaching és terápia

Tapasztalataink szerint, amikor az emberek tanácsadásra vagy terápiára jönnek, jellemzően fájdalmat, bénultságot éreznek, úgy érzik, nincs választásuk vagy cselekvési szabadságuk a saját életükkel kapcsolatban. Arra jöttünk rá, hogy nem a világ túl kicsi vagy a választási lehetőség kevés, hanem ezek az emberek akadályozzák meg saját magukat abban, hogy lássák a nyitva álló lehetőségeket, mivel modelljükben ezek nem elérhetőek.

A legtöbb ember életében vannak nagy változások vagy átmeneti időszakok, melyeket le kell küzdenie. Különböző módszerek alakultak ki, éppen azért, hogy az ilyen nehéz helyzetben lévő embereken segítsenek. Ami figyelemre méltó, hogy egyesek viszonylag könnyedén átlendülnek ezen az időszakon, sőt plusz energiát éreznek magukban és kreatívabbakká válnak. Mások azonban, akiknek ugyanilyen akadályokkal kell szembenézniük, rettegést és fájdalmat éreznek, és egyszerűen csak szeretnék átvészelni ezt az időszakot. A két típus között a mi meglátásunk szerint a legnagyobb különbség, hogy azok, akik kreatívan reagálnak a kihívásokra, gazdag, jól kidolgozott modellel, térképpel rendelkeznek a helyzetüket illetően, így sok lehetőség közül választhatnak, ha cselekvésre kerül a sor. A többiek számára ezzel szemben csak kevés lehetőség mutatkozik, ráadásul egyik sem túl vonzó, így egy tipikus vesztes játszmába kerülnek. A kérdés számunkra az, hogy hogyan tudják a különböző emberek ugyanazt a világot ennyire különbözően megélni. Véleményünk szerint a különbség első sorban a modelljeik gazdagságában, sokoldalúságában keresendő.

Ez egy újabb kérdést vet föl: hogyan képesek az emberek fenntartani a szegényes modelljeiket, ami annyi fájdalmat okoz nekik ebben a gazdag, összetett világban?

A nyelv struktúrája

Az egyik módja, amivel az emberek megkülönböztetik magukat az állatoktól az a nyelvek feltalálása és azok használata. Nem lehet eléggé kihangsúlyozni, mennyire fontos szerepet tölt be a nyelv az emberi faj számára a múltbéli események és a jelen történéseinek megértése szempontjából. Edward Sapir így írt erről:

A beszéd képessége és a nyelv minden ismert embercsoport egyik legfőbb jellemzője. Egyetlen apró törzset sem találtak még, mely ne beszélt volna valamilyen nyelvet, az ennek az ellenkezőjét állító történetek minden bizonnyal puszta kitalációk. Nincs rá bizonyíték, hogy valóban léteznének olyan csoportok, melyeknek olyan szegényes a nyelvük, hogy képtelenek kommunikálni a kiegészítő testi gesztusok nélkül, így az intelligens kommunikációjuk lehetetlenné válik sötétben. Az igazság az, hogy a nyelv, a beszéd egy lényegében tökéletes kifejezési és kommunikációs forma minden ismert embercsoport esetében. A kultúra különböző elemei közül minden bizonnyal a nyelv volt az első, mely igazán kifinomulttá vált, hiszen ez tette lehetővé a kultúra további fejlődését teljes egészében.”

Edward Sapir, Culture, Language and Personality

Mindenhez, amit az emberi faj elért, legyen az pozitív vagy negatív szükség volt nyelvhasználatra. Mi, emberi lények kétféleképpen használjuk a nyelvet. Először is arra használjuk, hogy ábrázoljuk vele tapasztalatainkat, élményeinket, például gondolkodás, vagy fantáziálás. Amikor ábrázolási eszközként használjuk a nyelvet, létrehozunk egy modellt a tapasztalatainkról. Ez a modell, amit a nyelvünket, mint ábrázoló eszközt használva hozunk létre, a világgal kapcsolatos felfogásunkon alapszik. Magát a felfogásunkat, észlelésünket is befolyásolja a világról alkotott modellünk, ahogy erről korábban már volt szó.

Amikor a nyelvet, mint ábrázoló eszközt használjuk, a lingvisztikus ábrázolásunkat nagyban befolyásolja a modellezés három alapeleme: az általánosítás, a törlés és a torzítás. A nyelvet ezen kívül arra használjuk, hogy egymás felé kommunikáljuk a világról való elképzelésünket, az arról alkotott modellt. Amikor kommunikációra használjuk a nyelvet, azt beszédnek, vitának, írásnak, előadásnak, éneklésnek nevezzük. Ilyenkor bemutatjuk másoknak a modellünket. Ez a tréning például a mi kommunikációval, tanácsadással, coachinggal és terápiával kapcsolatos tapasztalataink modelljének egy részét mutatja be.

Amikor kommunikálunk – beszélünk, vitatkozunk, írunk – általában nem tudatosan válogatjuk össze a szavakat, melyekkel kifejezzük a tapasztalatainkat. Általában nem tudatos az a folyamat, mely során helyes szórendbe tesszük a szavakat, hiszen a kommunikáció olyannyira kitölti a világunkat, hogy olyan természetes közegnek tűnik, mint egy halnak a víz. Annak ellenére, hogy nem vagy csak alig figyelünk oda tudatosan a nyelvünk használatára, a nyelvnek megvan a maga kifinomult struktúrája.

.
.
.
.
.

NLP

.

.

.

A megválasztott szavak ereje!!!

.

.

Nálunk megtanulhatod!

NLP képzés – KOMMUNIKÁCIÓS TRÉNING

NLP kommunikációs – alapozó és haladó képzés együtt!!!

Ha tetszik amit oldalunkon olvasol, kérünk, “nyomj egy like”-ot és “oszd meg” az oldalunkat! :)

 

Jelentkezz kedvezményünkre és vedd igénybe azt! Lehet, hagyod veszni a kedvezményt, mert nem érdekel a spórolás, akkor csak regisztrálj, mert sosem tudhatod miről maradsz le!

NLP kommunikációs tréning

 

Hogy miért  gyere el a tréningre?

- mert Te meg akarod tudni, hogy mit tudnak a világ legjobb terapeutái, tanácsadói
- mert Te főnök vagy, de mindig mást csinálnak a beosztottaid, mint Te mondtad nekik
- mert beosztott vagy, de mindig mást hiszel, arról mit hallottál, mint kiderül mondta a főnök
- mert tudni akarod, hogyan “olvashatsz” a kommunikáció jeleiből
- mert tudni akarod, melyik az a bőgés, amelyik kihallatszik a csorda hangzavarából
- mert nem csak egy fogaskerék vagy a gépezetben
- mert érted, hogy növekedni csak úgy lehet, ha érthetőek és figyelemfelkeltőek vagyunk
- mert ennek az egyetlen akadálya, hogy nem tudunk rávenni másokat a közreműködésre
- mert azt akarod, hogy a következő állásinterjún téged válasszanak
- mert tudod, hogy jól jön ez a tudás, amikor valakivel kapcsolatba akarsz lépni
- mert meg akarod tartani az állásodat

.

A GONDOS ALAPOZÁS NE TEHER LEGYEN,

hanem

KÍVÁNCSI KUTATÁS, INFORMÁCIÓSZERZÉS!

.

 A “kommunikációs tréning”-en történő változások, melyek a technikák gyakorlása közben a kommunikációnkban bekövetkeznek, hozzásegíthetnek ahhoz, hogy egyszerre több kommunikációs csatornát figyelve felismerjük az üzenetek egymáshoz viszonyításában a saját és mások (disz)harmóniáját, (in)kongruenciáját. Kommunikációnk sokrétűségének felismerése és tudatosítása által közelebb kerülhetünk ahhoz, hogy egy adott témát meggyőzően és attraktívan tudjunk bemutatni. A tárgyalások, kommunikáció során a saját és a partner hitelességét képesek legyünk felismerni, könnyen felismerjük partnerünk és saját magunk gondolkodási stratégiáit, érzésvilágát, élményeink szerkezetét, társas helyzetekben tartást és magabiztos viselkedést tudjunk megjeleníteni, rapportba (összhang) kerüljünk más emberekkel (pl. szülőkkel családdal, gyermekkel, munkatársakkal, ügyfelekkel), megtanuljuk felismerni más emberek vagy a tömegtájékoztatás manipulációs kísérleteit, illetve saját képességeinket integráltabban felhasználva sikeresen, célunkat elérve kommunikáljunk.

Kommunikációs tréningünk az NLP és az Ericksoni hipnózis kommunikációs alapjait ötvözve könnyen alkalmazható és hatékony módot kínál arra, hogy mit és hogyan kell tenni azért, hogy sikeres legyen a kommunikációnk, szemben korábbi, esetleg ettől eltérő élményeinkkel. A “kommunikációs tréning” legfőbb célja azoknak az erőforrásoknak és hétköznapi technikáknak az előhívása és tudatosítása a kommunikációban, amelyek segítségével a problémaorientáció felől az eredményorientáció felé elindulva elsajátíthatjuk, hogy mit (mely viselkedést és elemeit), mikor és hol (mely időben és milyen szituációban, kontextusban kell, lehet, érdemes használni, és milyenben nem), valamint hogyan (vagyis milyen módon) tudunk hatékonyan kivitelezni.

Olvass mások szavaiból, testbeszédéből, gesztusaiból!

NLP kommunikációs tréning

Nálunk megtapasztalhatod és megtanulhatod!

NLP Magyarország - Kommunikációs tréning

NLP képzés – KOMMUNIKÁCIÓS TRÉNING

NLP kommunikációs – alapozó és haladó képzés együtt!!!

Ha tetszik amit oldalunkon olvasol, kérünk “nyomj egy like”-ot és “oszd meg” az oldalunkat! :)

 

NLP kommunikációs tréning

Az NLP – Kommunikációs képzést az egyes időpontokban és helyszíneken  min. 10 fő résztvevő esetén  indítjuk el.

Az NLP kommunikációs tréning I-II. időtartama 3 nap, az oktatási órák száma 3*8, azaz 24 óra (1 tanóra 50′).

Az NLP képzés az NLP Magyarország Oktatási Központ által akkreditált.
A tréningen résztvevők az NLP Magyarország Oktatási Központ által kiállított látogatási bizonyítvány kapnak.
A képzést sikeresen elvégzők az NLP Magyarország Oktatási Központ  által kiállított oklevelet kapnak.

A képzés módszertana: NLP (Neuro-Lingvisztikus Programozás) Robert B. Cialdini: A befolyásolás lélektana

.

Az NLP kommunikációs képzés tartalmi és időbeosztása:

NLP kommunikációs tréning

NLP kommunikációs tréning

A tréninget tartja

Varga Zoltán / NLP - TRÉNER, COACH ÉS KOMMUNIKÁCIÓS SZAKEMBER
.

Varga Zoltán / NLP kommunikációs szakember

 Varga Zoltán – NLP / tréner, coach és kommunikációs szakember

 

Több, mint 12 év és 4.000 óra NLP tréning tapasztalat…
Varga Zoltán NLP

részletes információk

ZVarga.Com

 

.

.

.

.

.

NLP

.

 

Kik jelentkeznek NLP kommunikációs képzésünkre az, “NLP kommunikációs tréning”-re

 • akik megértik, hogy tudást csak az adhat át, aki maga is birtokolja, mert nálunk nincs elméleti “bla-bla” és személyiségtípusok, meg hasonló általánosságok…
 • akik kommunikációval foglalkoznak (NLP-sek, coachok, supervisorok, pszichológusok, pszichiáterek, HR-esek, mediátorok, vezetők és beosztottaik)
 • akik meg akarják ismerni az NLP-t és a módszer professzionális kommunikációs eszköztárát
 • akiknek fontos, hogy “szót értsenek másokkal”
 • akinek van munkája és meg akarja tartani
 • aki munkát keres és fel akar készülni arra, hogy lesznek olyan “beszélgetések”, amikor érdemes a “top”-on lennie
 • akinek párkapcsolati vagy más kapcsolati problémái vannak és szeretné megérteni, hogy mi történik és van igénye arra, hogy történhessen más
 • annak, aki egyszerűen csak igényes a saját kommunikációjára és szeretné bővíteni tudását ebben a témakörben
Néhány ismertebb partnerünk, akik már bennünket választottak:

Mátrai Erőmű ˙ SpedIT ˙ E.On Hungária ˙ PBS Job International

Android Europe ˙ Elsinco ˙ Hyexx ˙ Givaudan ˙ Magyar Agrárkamara

NUMIL / Milupa ˙ Scale Research ˙ Ramiris / Oxygen Wellness

XSight ˙ Magyar Telekom ˙ Magyar Posta ˙ TMF ˙ SPAR

OTP Bank ˙ Celerus ˙ BASF ˙ STRABAG

Ők megbíznak bennünk és elégedettek! Válassz Te is bennünket!

 

VÁLTOZTASD MEG kommunikációd minőségét!

 

3 nap alatt

 

Azt  a kommunikációs tapasztalatot és érzékenységet,

amit az NLP tréningünkön sajátíthatsz el,

élményszerűen sehol máshol nem tanulhatod, tapasztalhatod meg

 

csak nálunk!

 

Ha tetszik amit oldalunkon olvasol, kérünk, “nyomj egy like”-ot és “oszd meg” az oldalunkat! :)

 

NLP kommunikációs tréning

About selfskills

20 comments

 1. Sziasztok,

  Én elmentem és részt vettem a tréningen még nyáron. Azóta is nap mint nap eszembe jut amit a tréningen tanultam. Hihetetlen mennyi mindenre lehet és érdemes odafigyelni a kommunikáció során. Sok ügyfelem azóta sem érti mi történt velem. Sokkal személyesebbé vált a kapcsolatunk és ez bizony meglátszik az eredményeim is!

  Javaslom minden “hitetlennek”, aki úgy hiszi, hogy tudja mit beszél! :)))

  Gábor

 2. Hahóóó!

  Kereskedelmi és marketing igazgatóként dolgozom már több, mint 10 éve. Több nagy, neves és híres cég tartott nálunk tréninget már a kommunikációról. Becsülettel végigültem ezeket a tréningeket és amit lehetett alkalmazni, azt a kapott elméleti képzésekből átültettem a gyakorlatba és használtam ahogyan tudtam. Az NLP-vel és Zoltánnal még sosem találkoztam. Bevallom kicsit szkeptikus voltam, mit és milyen mélységben lehet átadni egy pár napos tréningen. Azt hittem nekem már nem lehet újat mondani, mutatni ebben a témakörben.

  Hááát! Nem kicsit meglepődtem! Nemcsak az NLP módszer kommunikációs eszköztára nyűgözött le, hanem az is ahogyan, amilyen könnyedséggel ezt Zoltán kezelte. Azt hiszem megéltem azt, hogy milyen is, hogyan is kommunikál egy olyan ember, aki nap mint nap, kommunikációval foglalkozik. Lenyűgöző volt!
  A képzés eltért a korábban általam megszokott elméleti képzésektől és egyáltalán foglalkoztunk személyiségtípusokkal meg “miegyebekkel”…. A tréningen tanultak személyesek és gyakorlatorientáltak voltak, azonnal használhatóak. Már este a tréning végén máshogyan beszéltem otthon a párommal. A munkatársaimtól pedig rendszeresen kapok visszajelzést, hogy mennyivel hatékonyabb, világosabb és egyszerűbb lett a kommunikációm.

  Nagyon tetszett! Kiváló képzés, mindenkinek csak ajánlani tudom.

  Zsolt

 3. hello,

  Régóta foglalkoztatott, hogy bánhatnék jobban a munkatársaimmal és a főnökömmel, akinek rendszeresen nem értem egy szavát sem. Nos, fellebbent a fátyol és már ismerem a “dörgést” és nagyon élvezem az új tudásomat!
  Ráadásul még a párkapcsolatomban is tudom használni. Óhhh, ezek a férfiak…

  Katica

 4. Vanek Virág

  Sziasztok!

  Az NLP-vel ezidáig nem találkoztam így szerencsére teljesen nyitottan érkeztem a tréningre. A célom az volt, hogy minél több újdonságot tudjak befogadni és egy kis gyakorlás után megértéssé átalakítani. Persze ennyire azért nem egyszerű a dolog, hiszen a rendszer ennél jóval bonyolultabb. A tréning lehetőséget adott arra, hogy Zoltán által megismerkedjek egy új szemszöggel. Különböző kommunikációs csatornákat ismertetett meg velem, megmutatta hogyan és mire figyeljek a saját és mások kommunikációjában. Beszélt az arcunkon és szemünkön tapasztalható jelekről, az általunk használt szavak jelentőségéről. Sok segítséget kaptam abban, hogyan találjam meg a hangot a munkahelyemen, a párkapcsolatomban, a barátokkal, idegenekkel szóval az élet összes területén. Azóta sokkal tudatosabban figyelem a körülöttem zajló eseményeket. Köszönöm a Selfskillsnek!

 5. Hello,

  A november végi NLP – Kommunikációs tréningen vettem részt. Valami egészen hihetetlen élménnyel távoztam a tréningről! Fantasztikus volt! Olyan sok minden kaptam Zoltántól a tréningen, hogy nem is tudom mit mondjak! Fantasztikus amit tud és amilyen egyszerűen prezentálja, egészen elképesztő a könnyedsége! Azt hittem, hogy felnőtt emberként, tapasztalt vállalati vezetőként már sok mindent kipróbáltam és tudok egyet, s mást… Voltam már NLP tréningen is, – most már tudom, sajnos – másoknál. A közelébe sem érnek! Elképesztően nagy volt a kontraszt! Akiket eddig hallgattam, azok mintha nem is tudnák, hogy mit csinálnak…. Nem is érdemes másokkal fáradni, kidobott pénz! Mintha egy egészen más tréningre mentem volna be! Ez élő volt! Élményszerű és elképesztően inspiráló volt! Magamról azt hittem, hogy nagyon is tudatos vagyok és legkevésbé vagyok a saját feltételezéseim rabja. Nos, kaptam visszajelzést… Főleg amikor az elemi érzékszervi élményeket gyakoroltuk! :) “Vért izzadtam”… Nem csak én a többiek is. :) Egészen hihetetlen, hogy a legegyszerűbb dolgokat sem tudjuk érthetően – intellektuális maszlag nélkül – elmondani. Sokat tanultam ezen a tréningen! Mindennap be-, beugrik valami a tréningen tanultakból. Nagyon jó és professzionális, mindenkinek csak ajánlani tudom, aki vágyik arra, hogy tisztább, érthetőbb legyen a kommunikációja! A tréning után úgy mentem haza, hogy ezt én mindenképpen meg akarom tanulni, Zoltántól.
  Jövök még, látjuk egymást!
  Köszönöm
  Nagy Géza

 6. Eszenyi Szabolcs

  Sziasztok!

  Korábban csak hallottam, olvastam az NLP-ről, de tréningen most jártam először. Bár némi fogalmam volt a dologról, mégsem tudtam, mire számítsak igazán. Nagyon tetszett Zoltán előadásmódja, a tréning könnyedsége, és a változatos gyakorlatok. Legjobban a célok elérésével kapcsolatos gyakorlat tetszett, amikor érzékszervi élmények alapján el kellett mesélni, mit fogunk érezni, látni, hallani, stb., amikor elértük a célunkat. Az is nagyon jó volt amikor listát kellett készíteni, hogy milyen belső erőforrásokat kell még megszereznünk, és milyen lépéseket kell tennünk pontosan a célunk eléréséhez. Ezeken kívül még sok érdekes és változatos feladat volt, melyek során együtt dolgozhattunk a többi résztvevővel.

  Jól éreztem magam a tréningen, érdekes embereket ismertem meg, és sok olyan dolgot tanultam, amit akár a munkám során, akár a magánéletemben hasznosítani tudok.

  Köszönöm!

  Eszenyi Szabolcs

 7. Borbély Kata

  Sziasztok!

  Régóta foglalkozom kommunikációval különböző területeken, s közel egy éve használom az NLP módszerét. A tréningre magas elvárásokkal érkeztem, s a három nap elteltével állíthatom, többet kaptam hasznosítható tudásban az elvártaknál.
  A tréning új lehetőségeket teremtett a gondolkodásomban, megmutatta a saját magam állította korlátokat a célkitűzéseimben, a világos és tiszta gondolatok, az összefüggések, és az átadott tudás mélysége egy új perspektívát nyitottak meg előttem a kommunikáció s az NLP módszereinek használata területén.
  Nem tudunk nem kommunikálni, s a kommunikációnk eredménye megalapozza sikereinket.
  Az adódó problémák megoldása kevés, képessé kell válni a lehetőségek megteremtésére is. Ha mást akarunk elérni mint eddig, ahhoz változni kell, kipróbálni valami újat, valami mást.
  S ha tudjuk mi az, akkor igazán könnyű dolgunk van. Ugye?
  Ezt az eszköztárat és gyakorlatban is azonnal hasznosítható tudást kaptuk meg a tréningen Zoltántól. Ajánlom mindenkinek, kezdőknek és haladóknak egyaránt.
  Borbély Kata

 8. Kalmár Mária

  Az NLP-vel a coachingban (a coachképzésemen) találkoztam először. Igaz, hogy ott akkor csak pár dolgot tanultam, viszont éreztem, hogy mélyebben megakarom ismerni. Eljöttem Zoltán tréningjére, és nemcsak jól éreztem magam, hanem tudásomat nagymértékben gazdagította az ott megszerzett információ és arra inspirált,hogy az NLP-ben tovább fejlődjek.
  Mindenkinek ajánlom figyelmébe!

  Marcsi

 9. A tréning bebizonyította számomra, hogy az NLP rengeteg lehetőséget biztosít a kommunikációnk fejlesztésére is.

  Már kezdem sejteni, hogy mit jelent az, hogy tiszta beszéd és célkitűzés, most már csak gyakorolni kell.

  A tréning gyakorlatorientált, kézzelfogható tudást ad, mindenkinek ajánlom, aki szokott kommunikálni… :)

 10. Salgó Attila

  A tréning bebizonyította nekem mennyi féle kommunikációs csatorna létezik, és ebből milyen keveset értünk. Nekem segített, hogy jobban halljak másokat… hogy egy klasszikust idézzek:

  „Értünk egymás nyelvén, minden szó beszél,
  Mégis másképp érted, mint ahogyan én.
  Más a szó, ha mondod, más ha hallgatod”

 11. munkámból adódóan folyamatosan kommunikálok, figyelek, de a tréning ráébresztett, h eddig a kommunikációnak milyen kis részére figyeltem. most vettem csak észre, h mekkora a kommunikáció tárháza, és mennyi mindenben van fejlődni valóm. több volt, mint egy kommunikációs tréning, sokkal több, hiszen (meg)láthattam magam is. KÖSZÖNÖM! like :)

 12. Kovács Ágnes

  Varga Zoltán NLP kommunikációs tréningje igazi kihívás volt nekem. Eddig javarészt olyan önismereti módszerekkel törekedtem a fejlődésre, amelyek a múltat feltárva szándékozták helyreállítani a régi sérüléseket. Éveken át kutattam mélyen befelé. Azon a ponton érkeztem Zolihoz, amikor rádöbbentem, ez végtelenségig folytatható, ám igazi, hasznos új életkészségeket a jelenben nem ad.

  Tanulásra éhesen érkeztem hát a tréningre. A legtöbb résztvevő a csoportban ismeretlen volt számomra, mégis rövid időn belül bizalom, támogató légkör, és produktív közös munka tudott kialakulni. Könnyedén fel tudtam oldódni és lubickolni a kihívásokban. (Most, ahogy e soraimat visszaolvastam, felfigyeltem, milyen „domináns reprezentációkat” használtam. Úgy látszik, beépült a tréning…)

  Zoltán kristálytiszta magyarázatokkal, és intenzív saját élményt adó gyakorlatokkal világította meg egy-egy tételét annak az üzenetnek, amit számunkra át szeretett volna adni. Pont jó volt a feladatok váltakozása, nem lankadt a figyelmünk annak ellenére, hogy intenzíven dolgoztunk végig. A páros és a kiscsoportos munka adott elegendő teret a tanult anyag begyakorlásra. A bőséges jegyzet is segít visszaidézni.

  A célkitűzés fontosságáról és mikéntjéről szóló része a tréningnek különösen fontos a jelen életszakaszomban. Még soha nem sikerült így rálátnom, hogy a célkitűzésnek melyik fázisában is akadok el, melyiken kell tudatosabban dolgoznom. Az NLP felfedezései a nyelvről, a tudatosabb nyelvhasználat felelőssége, a benne rejlő terápiás lehetőségek jobb megértése is sokat adott.

  Összességében számomra az NLP új megközelítése az új készségek elsajátítását, új nézőpontokat, teremtőbb, saját tetterővel telítő világkép kialakítását vetítette előre. Jómagam is segítő foglalkozású vagyok, energetikai terápiával dolgozom. A munkámban is nagy hasznát veszem annak az újfajta figyelemnek és jelenlétnek, tudatosságnak, amit a tréningen sikerült kifejleszteni. A magánéletemben, emberi kapcsolataimban is hasznosnak találom. Várom, hogy Zoltán tovább NLP tréningjeit is megtapasztalhassam. Ahogy az angol mondja, „he walks the talk”, vagyis éli, amit beszél, nemcsak remek NLP tréner, hanem hiteles ember is számomra.

  Kovács Ágnes

 13. Az NLP – Kommunikációs tréninggel kapcsolatban az alábbi érzéseimet szeretném megosztani veletek. Fantasztikus csapat jött össze, igazán nagyszerű egyéniségeket ismertem meg. Külön kiemelném azt a közvetlen meghitt őszinte hangulatot, amiben ezt a három napot eltöltöttük.
  A tréningen lehetőség volt megismerni a kommunikáció mozgatórugóit és pszichológiai alapvetéseit, ezen felül ezeket a gyakorlatban is kipróbálhattuk.
  Készség szinten való alkalmazásuk már mindenkinek saját habitusán és haladási sebességén múlik. A tréning óta tudatosan beépítem, és gyakorolom az ott tanultakat.
  Saját kommunikációm fejlődését nem csak én, hanem a környezetem is érzékeli. Köszönöm, hogy részese lehettem ennek a nagyszerű csapatnak.
  Üdvözlettel
  Soós Ákos

 14. Lendületben vagyok és szeretek ott lenni!

  Ki és hogyan tud lendületet venni?
  Akarunk-e lendületet venni?
  Fontos-e a lendület?

  És kinek mit jelent a lendület?

  Legyen az ember egy értékes kolléga vagy vezető, időnként érdemes egy pillanatra megállni és megnézni a folyamatait, hogy valóban minden a helyén van-e. Van-e olyan amely korrigálásra szorul, minimális karbantartásra, hogy utána ugyan olyan szépen, vagy szebben működjön. Jómagam középvezetőként minden nap nagy kihívásokkal nézek szembe, lehetőségekkel a tanulásra, fejlődésre. A sok egységnyi munkát úgy kell elvégeztetnem az egy egységre tervezett humánerőforrást reprezentáló kollégáimmal, hogy a feladatok elvégzése során ne csak a könnyen mérhető tényezőknek feleljen meg (úgy mint határidő, kielégítő eredmény) hanem a rendszerben jelen legyen a lendület is. Motiváltak legyenek a feladatok elvégzése során, adják bele azokat a plusz szinergiákat amitől elváráson felül tudunk teljesíteni hosszú távon is.
  Ahhoz, hogy meglegyen a lendületünk, néha meg kell állni. Megnézni vajon jó irányba futunk-e, megvan-e még a lábunkon mindkét cipő, és egyéb tényezőket is minden bizonnyal érdemes figyelembe venni. Az első számú kihívás, hogy az ember hajlandó legyen megállni, hiszen oly sok sürgető és fontos dolog van. Magam is szelektálom már a megállásra érdemes információkat, mi az ami valóban megéri, hogy percekre, órákra esetleg napokra figyelmet fordítsak rá.

  Egyre ritkábban akadok ilyen gyöngyszemekre, azonban Varga Zoli által tartott hosszú hétvégés, három napos tréning ilyen volt.

  Nagyon komoly állítás ilyet kijelenteni, hiszen egy jó vezető eredményre mér. Ezek az eredmények pedig nem mérhetőek feltétlenül rövidtávon. Valamint a mérleg egyik nyelvén ott a család, a gyerkőc, a sok határidős feladat… és mégis úgy érzi az ember 3 nap után, hogy ez az félév – év rendben van, lesz.

  Megvan újra a lendület!

  Cipők bekötve, irány kijelölve, arcunkat simogatja a kellemes menetszél és úgy érezzük a sokadik kilométer után is, hogy ide bármikor vissza tudunk nyúlni, ha erőt szeretnénk meríteni a mindennapi döntések meghozatalához!

  Melegen tudom ajánlani minden fejlődésre hajlandó személynek, legyen bármely munkaszervezet tagja bármely pozícióban!

  Zoltán

 15. Alina Portnova

  Sziasztok,
  Nekem nagyon tetszett a tréning.Sok olyan dologra rávilágított, amit eddig nem is hittem volna.
  Varga Zoltán kedves, humoros, érthető előadási stílusának köszönhetően kellemes légkörben volt részünk. Nem csak hasznos, hanem igazán élvezetes is időtöltés volt.
  Mindenkinek csak ajánlani tudom :)))
  Lina

 16. Szeretnék jelentkezni az első bemutató ingyenes napra és utána eldönteném hogyan tovább!!
  Üdv: Rita 0620/454-1840

 17. Az NLP kommunikációs tréningen nekem az volt a legmeghatározóbb élményem, hogy az emberek mennyire sokféleképpen gondolkoznak számomra teljesen egyértelmű kifejezésekről. Amiről azt gondoltam volna korábban, hogy teljesen triviálisan és banálisan egyértelmű arról kiderült, hogy vannak emberek akiknek teljesen más van a fejükben ugyanarról a dologról, s emiatt sokan beszélünk el egymás mellett még akkor is ha ugyanazt a nyelvet beszéljük… Nos az NLP tréningen számomra ez volt a legnagyobb tanulság.
  Köszönöm az élményt!

 18. Az NLP tréningen megismerhettem olyan módszereket, melyeket egyszerűen tudok alkalmazni életem bármelyik területén. Segít a hétköznapokban,- rövid vagy – hosszabb távú cél tervezésnél, problémamegoldásnál. A tréning segítségével közelebb kerültem saját magam megismeréséhez, gondolataim, érzéseim, céljaim megismeréséhez. A Mély Belső Átalakulás tréningen tapasztalhattam meg, hogy a világ minden emberben máshogy képződik le, és vetül ki. Azóta is gyakorlom pl.: az átkeretezést, a „konszenzus összehívását”. Mindenkinek ajánlom ezt a tréninget, segít túllépni saját belső korlátaidon, felszabadít és inspirál.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>