Kedves látogató! Ez a weboldal jelenleg szerkesztés alatt áll.
A selfskills.hu oldal ami a működőképes oldalunk, megtudja nyitni ha, a következő linkre klikkel: selfskills.hu.
Köszönjük megértését.

Varga Zoltán - NLP Life Coach; kommunikációs tréning, önismereti tréning, nlp coach, life coach, business coach

Breaking News
Home / BOLDOGSÁG / Hűtlenség: férfiak lélek nélkül, nők lélekkel szexelnek…
Hűtlenség: férfiak lélek nélkül, nők lélekkel szexelnek…

Hűtlenség: férfiak lélek nélkül, nők lélekkel szexelnek…

 

A hűség mindig a kényes témák közé tartozott, a különböző kultúrában élő emberek eltérő elképzelésekkel rendelkeznek a másiknak tett szent fogadalomról.

Ahogy a hűséggel kapcsolatban sok mindenről, bizonyára arról is különbözőképp vélekednek az emberek, hogy mi számít megcsalásnak. Ezt a kérdést sok nő és férfi feltette már magának, és a szakemberek szerint nagy részük diplomatikusan és tulajdonképpen elfogadhatóan azt válaszolta, hogy társunk mindazt megteheti, amit saját megítélésünk szerint maguknak is megengedünk.

Ennek mértéke nyilván attól függ, hogy ki mennyire rugalmas gondolkodású. A félrelépés megítélése modern korunkban már más, mint a régebbi időkben, a belénk ivódott erkölcsi értékeknek és normáknak köszönhetően azonban továbbra sem helyeseljük. Különösen fontos, hogy a hűtlenséggel összefüggésben még napjainkban is más elbírálás alá esik a félrelépő nő, mint a kapcsolatból kifelé tekingető férfi.

Ha egy modern felfogású férfit kérdezünk meg arról, mi a véleménye a megcsalásról, az esetek nagy részében azt feleli, hogy egy kisebb félrelépés még megbocsátható – mindezt nem azért mondják, mert nem fontos számukra a hűség, hanem azért, hogy meghagyják maguknak a kiskaput, ha esetleg ők maguk engednek a külső csábításnak…

A nők közül kevesen gondolkodnak erről hasonlóan, mint az életben oly sok dologhoz, a hűség és a megcsalás kérdéséhez is eltérően állnak hozzá a különböző nemek képviselői.

Képzeljünk el egy összejövetelt, ahol férfiak és nők jól érzik magukat, kellemesen töltik az estét. Ha ebben a társaságban egy férfi megismerkedik egy helyes, kedves nővel, felébred benne a vágy a szexuális együttlét iránt. Ha az aktus létrejön közöttük, a férfi befejezettnek is tekinti a dolgot. Kellemesen emlékszik vissza a történtekre, az együtt töltött éjszaka azonban nem jelenti azt, hogy már nem kötődik a feleségéhez vagy a barátnőjéhez. A férfiak az ilyen jellegű kapcsolatok nagy részébe nem adják bele a lelküket, és nem is törekednek arra, hogy meghódítsák a kiszemelt hölgy szívét.

Ha ugyanebben a társaságban egy házas vagy párkapcsolatban élő nőben ébred vonzalom egy férfi iránt, kacérkodik vele, esetleg ki is nyilvánítja a tetszését, amíg azonban meglévő kapcsolata harmonikus, nem megy bele nemi kilengésekbe. Ha párjával már nem zavartalan a viszonyuk, lehet, hogy létrejön a szexuális együttlét, az azonban biztos, hogy reggel nem azzal a gondolattal ébred fel, mint a férfiak: a nők nem elégszenek meg a testiséggel, a választott férfi lelkét is szeretnék megszerezni, és arra vágynak, hogy ami közöttük történt, ne csak egy éjszakára szóljon.

A köztudatban valóban az él, hogy a férfiak szívesen gyűjtenek trófeákat, s hogy a vadászösztön nem hagyja megállapodni őket. Ha azonban a férfi harmonikus kapcsolatban él párjával, szereti őt, és jól érzi magát vele, nem fog ismeretlen vizekre evezni.

Az esetek nagy részében azért lép félre a férfi, mert kedvese elutasítja közeledését, kapcsolatukban háttérbe szorul a szerelmi vágy. Sok nő ott rontja el, hogy ha nem kívánja a szexet, meg is mondja partnerének, hogy próbálja máshol megkeresni a boldogságot. A kielégítetlen férfi előbb-utóbb valóban félre fog lépni, ha párja nem enged a csábításnak.

Forrás: elixironline.hu, eletforma.hu

ajánlott tréning: http://selfskills.hu/csabitas-elmelete/

About Krisztina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>