Kedves látogató! Ez a weboldal jelenleg szerkesztés alatt áll.
A selfskills.hu oldal ami a működőképes oldalunk, megtudja nyitni ha, a következő linkre klikkel: selfskills.hu.
Köszönjük megértését.

Varga Zoltán - NLP Life Coach; kommunikációs tréning, önismereti tréning, nlp coach, life coach, business coach

Breaking News
Home / ÉLETMÓD / Hogy miért vagyok szingli?
Hogy miért vagyok szingli?

Hogy miért vagyok szingli?

 

“Túl nagy elvárásaim vannak a nagy Ővel szemben” vagy “Nem szeretném függetlenségemet feladni” – hangzik el leggyakrabban a sziglik szájából, amikor arról kérdezik őket, miért is vannak egyedül. Ám nagyon sokan vannak olyanok is, akik egyáltalán nem is akarják megtalálni társukat…

 

 

Az egyik legnagyobb, német internetes társkereső portál legutóbbi felmérése, amelyben összesen 9669 szingli vett részt, s ezzel a maga terén a legátfogóbbnak számít, arra a kérdésre kereste a választ, hogy az egyedülállók miért is nem találnak társat maguk mellé.

A megkérdezettek huszonnyolc százaléka azt jelölte meg első számú okként (s ezzel ez a legtöbb esetben említett indok), hogy túlságosan is magasak a leendőbeli partnerével szemben támasztott elvárások.

A képzeletbeli dobogón második helyezést ért el (huszonhét százalékkal) az a magyarázat, amely szerint a válaszadó szeretné függetlenségét megőrizni. Közel minden negyedik egyedülállót félénksége akadályoz abban, hogy ismerkedésbe fogjon, 19 százaléknak pedig egyáltalán nincs ideje a keresgélésre.

Meglepően sokan vannak (17 százalék) azok is, akik állítólag amiatt vannak egyedül, mert előző komoly kapcsolatukat még nem sikerült magukban megfelelően lezárni, s így még nincsenek készen egy újra.

A válaszadók 16 százaléka egyszerűen bevallotta, hogy a munka és karrierépítés számára pillanatnyilag sokkal előrébb kapott helyet a prioritások listáján.

Nem igazán vonzó külsejükkel a megkérdezettek 12 százaléka indokolja egyedüllétét, 11 százalékuk pedig amiatt panaszkodott, hogy érzelmeit nem viszonozzák. Közel minden tizedik szingli látja úgy, hogy személyisége annyira domináns, hogy a lehetséges partnert elriasztja, s a résztvevők csupán nyolc százaléka mondta az, hogy már túl öreg a szerelemhez…

„Mai társadalmunkban egyre nagyobb a szinglik tábora. A többség esetében nem kifogás az, hogy túl sokat vár leendőbelijétől, hanem ők ténylegesen magasabbra is teszik a lécet, és ennek megfelelően jóval tovább is tart keresgélésük” – kommentálja Lisa Fischbach, a portál pszichológusa a közvélemény-kutatás megállapításait.

„A lehetséges partnereket számos tényező alapján – külső megjelenésük, társadalmi státusz, jellemvonásaik, stb. – a legtöbb esetben nagyon rigorózus módon méregetik, s ennek megfelelően szisztematikusan kirostálják.

Emögött egyrészt az feltételezhető, hogy szerintük a tökéletes partner tökéletes kapcsolatot is eredményez. Másrészt a fogyasztói társadalomra egyre inkább jellemző, hollywoodi filmbe illő elvárás is felfedezhető, hogy Mr. vagy Ms. Tökéletes vár rájuk valahol, s a hosszas keresgélés gazdagon kárpótolva lesz” – teszi hozzá a szakértő.

 

forrás:  fitforfun.de, fokuszbanano.hu

About Krisztina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>