Kedves látogató! Ez a weboldal jelenleg szerkesztés alatt áll.
A selfskills.hu oldal ami a működőképes oldalunk, megtudja nyitni ha, a következő linkre klikkel: selfskills.hu.
Köszönjük megértését.

Varga Zoltán - NLP Life Coach; kommunikációs tréning, önismereti tréning, nlp coach, life coach, business coach

Breaking News
Home / EGÉSZSÉG / Aludj jól a nyári melegben is
Aludj jól a nyári melegben is

Aludj jól a nyári melegben is

együtt-alvásHamarosan itt a nyár, már most egyre melegebb az időjárás és egyre tovább van világos. Ennek általában mindenki örül, de ezek a tényezők sokak számára megnehezítik a nyugodt, pihentető alvást. A következő néhány tanács betartásával ez sem jelent problémát többé.

Ne told el a vacsora időpontját. – Bár már sokáig világos van, ne hagyd, hogy ez kihatással legyen étkezési szokásaidra. Ha közvetlenül lefekvés előtt jól bevacsorázol, az komolyan megnehezíti az elalvást és az emésztés szempontjából sem egészséges. Ha a meleg idő miatt úgy érzed, vacsora után jól esne egy kis fagyi, akkor időzítsd legalább egy-két órával lefekvés előttre az étkezést, így a cukor nem fog ébren tartani.

Alkoholos italok helyett igyál jeges teát. – A nyári melegben azok is gyakrabban megkívánnak egy pohár hideg sört vagy koktélt, akik egyébként csak ritkán fogyasztanak alkoholt. Az alkohol zaklatott alváshoz vezethet, ezért legfeljebb egy pohár alkohol tartalmú italt fogyassz naponta, a továbbiakban pedig hideg gyümölcslevekkel vagy teákkal oltsd a szomjadat.

Egy pohár víz lefekvés előtt. – A melegben többet izzadunk, ezért több vizet veszítünk, mint máskor. A dehidratáció szintén okozhat alvászavarokat, ezért érdemes meginni egy pohár vizet lefekvés előtt körülbelül félórával. Ne igyál azonban túl sokat, ha nem akarsz a mosdóba szaladgálni éjszaka. A lefekvés előtti ivás az éjszakai emésztést is megkönnyíti.

Vedd figyelembe az allergiát. – Remek dolog nyitott ablak mellett aludni és madárcsicsergésre ébredni, de ha allergiás vagy a levegőben szálló pollenekre, akkor egész éjszaka csak köhögni és tüsszögni fogsz. Ilyen esetben inkább kapcsold be a légkondit vagy szerezz be egy ventilátort.

Hűsítő zuhany. – Ha meleged van, izzadt vagy, netalán leégtél a napon, még nehezebben fogsz elaludni. Megkönnyítheted a dolgodat, ha lefekvés előtt veszel egy hűsítő zuhanyt, ami amellett, hogy lehűt, a hajadra tapadt allergéneket is eltávolítja. A vizes haj remekül fog hűsíteni egész éjszaka. Ha napégés kínoz, kend be magad valamilyen aloe-vera tartalmú hűsítő krémmel.

Forrás: Health.com

About selfskills

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>