Kedves látogató! Ez a weboldal jelenleg szerkesztés alatt áll.
A selfskills.hu oldal ami a működőképes oldalunk, megtudja nyitni ha, a következő linkre klikkel: selfskills.hu.
Köszönjük megértését.

Varga Zoltán - NLP Life Coach; kommunikációs tréning, önismereti tréning, nlp coach, life coach, business coach

Breaking News
Home / BOLDOGSÁG / A Facebookozás növelheti az önbizalmat és javíthatja az önértékelést
A Facebookozás növelheti az önbizalmat és javíthatja az önértékelést

A Facebookozás növelheti az önbizalmat és javíthatja az önértékelést

facebook_2_1Egy egyetemi kutatás eredményeit figyelembe véve arra lehet következtetni, hogy a Facebook nevű közösségi oldal használatának pszichológiailag fontos és előnyös hatásai lehetnek.

A Cornell Egyetemen, 88 tanuló bevonásával végzett tesztekből az derül ki, hogy az oldal használata során az emberek megerősíthetik, feljavíthatják önértékelésüket, mivel a profiljuk lehetővé teszi a számukra, hogy kiemeljék az általuk legnagyobbra tartott tulajdonságaikat.

A tudósok azt is megfigyelték, hogy sok diák, miután kritikát kapott valami miatt, gyakran akaratlanul is bejelentkezett a Facebookra és megnézte saját adatlapját, valószínűleg azért, hogy visszanyerje önbizalmát.

“Az emberek többsége úgy vélekedik a Facebookozásról, mint valami értelmetlen időpocsékolásról. A kutatásaink szerint azonban pszichológiai szempontból ez egy igenis fontos tevékenység lehet, mely nagy mértékben hozzájárulhat mentális és lelki jóllétünkhöz” – mondta Jeff Hancock, a kutatás egyik ötletgazdája.

“Mindez arra is magyarázatot adhat, hogy miért töltenek egyesek rendkívül sok időt a közösségi oldalon: erre van szükségük ahhoz, hogy egójukat a kellő mértékben alátámasszák és kielégítsék, ez pedig alapvető fontosságú az emberi hogylét szempontjából.”

“Bizonyára megfigyelték már ismerőseik között, hogy egy szakítás, válás után vagy egy olyan vizsga előtt, ami miatt különösen izgulnak, kisebb-nagyobb mértékben átszabják a profiljukat. Az új adatok, idézetek beírása ilyen esetben segít nekik a saját maguk számára is rávilágítani legfőbb belső értékeikre és ily módon ápolni a lelküket.”

Forrás: Health.com

About selfskills

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>