Kedves látogató! Ez a weboldal jelenleg szerkesztés alatt áll.
A selfskills.hu oldal ami a működőképes oldalunk, megtudja nyitni ha, a következő linkre klikkel: selfskills.hu.
Köszönjük megértését.

Varga Zoltán - NLP Life Coach; kommunikációs tréning, önismereti tréning, nlp coach, life coach, business coach

Breaking News
Home / VÁGY / Vágyak, hasznos vagy fölösleges?
Vágyak, hasznos vagy fölösleges?

Vágyak, hasznos vagy fölösleges?

Nincs olyan ember, aki gyerekkorában ne álmodozott volna arról, hogy űrhajós hős, herceg, hercegnő, tudós, kutató vagy bármi más lesz belőle ha felnő. Az ilyen vágyak vezettek egy egy könyv elolvasására, film megnézésére, és sok- sok kérdéshez.
Aztán a felnőttség, a mindennapok a monotonitás az élet napi gondjai, a konfliktusok zűrzavarában a vágyak valahol elvesznek.
Egy felnőtt nem álmodozhat, mert felesleges, járj a földön ne a fellegekben, ugyan hányszor hallhattuk ezeket a mondatokat?
Valóban így van? A vágyakozás az álmodozás csak a gyerekek, fiatalok privilégiuma?


A válasz egyszerű. Nem. A vágyakozás a többre vágyás, a másra vágyás az ember alaptermészete. De annál sokkal több is ahogy arra mindjárt ki is fogok térni.
Szóval az álmodozás alapvető emberi tulajdonság, csak sokan nem látnak benne hasznosságot, ezért inkább elnyomják, pedig ezzel teszik a lehető legnagyobb rossz amit magukkal szemben elkövethetnek.
Sokan tűzzük ki célul hogy családot alapítunk, házat építünk veszünk, ilyen olyan iskolákat végzünk, vagy milyen munkát, beosztást szeretnénk elérni. Ezeket megvalósítandó céloknak hívjuk, pedig pontosan olyan álmok vágyak, mint egy gyereknek az a törekvése, hogy hős legyen, vagy éppen varázsló.
A gyerekek korlátok nélkül tud álmodozni és hinni, aki pedig lemond erről az a saját gyermeki énjét öli meg kicsit, és saját maga emel falat maga köré.
Ugyanis csak akkor tudunk elérni bármit is ha célokat állítunk fel magunk elé, azaz vágyakozunk, álmodozunk, ha pedig ezt gyermeki szemmel tudjuk tenni, akkor a célok kitűzésénél nem a korlátokat látjuk hanem csak a célt.
Nagyon régi gondolat hogy amiben hiszünk az valóban meg is valósul. Sokan hallják ezt, de nem értik, mert elakadnak azon, hogy miképpen is valósulhatna meg hiszen se pénz se lehetőség se semmi más, és a cél kitűzés pillanatában lemond a megvalósítás lehetőségéről.
Innen kezdődik az emberi elme csodája. Ha csak a célt látjuk magunk előtt, csak arról álmodozunk, és nem a megvalósítás részleteiben veszünk el, akkor tudat alatt fogunk erre koncentrálni és úgy érezzük mintha az élet a sors elkezdené elénk rakni a megvalósítás lehetőségeit. Amelyek így mintha maguktól gördülnének el az utunkból, pedig csak annyi történik hogy a tudatunk és tudatalattink érzékennyé válik mindenre ami a kitűzött céllal kapcsolatba hozható és észreveszi azokat a lehetőségeket, helyzeteket, amelyek errefelé mutatnak. Ami az érdekes, hogy ezek a helyzetek mindig is körülöttünk voltak, vannak csak amíg nincs miért, addig nem vesszük észre őket. Mi nyitjuk meg a tudatunkat és ezáltal fogjuk szinte észrevétlenül elérni azokat a célokat amelyeket magunk elé tűztünk.
Az álmok tehát az élet, az élhető és tartalmas élet fontos részei, mozgatói, maradjunk hát gyerekek egy picit, merjünk álmodni hinni, nem baj ha lehetetlennek tűnik a cél, ha hiszünk benne el fogjuk érni!

About warthog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>