Kedves látogató! Ez a weboldal jelenleg szerkesztés alatt áll.
A selfskills.hu oldal ami a működőképes oldalunk, megtudja nyitni ha, a következő linkre klikkel: selfskills.hu.
Köszönjük megértését.

Varga Zoltán - NLP Life Coach; kommunikációs tréning, önismereti tréning, nlp coach, life coach, business coach

Breaking News
Home / Programjaink / Párkapcsolat / 1Pár|kapcsolat

1Pár|kapcsolat

Magánhangzó párok és Mássalhangzó szinglik

vs.

 Mássalhangzó párok és Magánhangzó szinglik

  • mert az Egy mindig téved,
  • mert az igazság Kettővel kezdődik,
  • mert az Egy nem tud bizonyítani,
  • mert a Kettőt már nem lehet megcáfolni,

… és mert ezzel még senki története nem ért véget…

Az emberi kapcsolatok létrejöttének és elmúlásának egyértelmű okai vannak. Ha olyan korban élünk, amely a kapcsolatok és a szerelem számára a lehető legrosszabb feltételeket nyújtja, lehet egyértelmű az is, hogy nekünk magunknak kell cselekednünk! És ezt viszont a mai korunkban már nagyon jó eséllyel tehetjük.

IDŐPONT és HELYSZÍN

lásd a főoldalon

A programot tartja: Varga Zoltán


Az emberi kapcsolatok létrejöttének és elmúlásának egyértelmű okai vannak. Ha olyan korban élünk, amely a kapcsolatok és a szerelem számára a lehető legrosszabb feltételeket nyújtja, lehet egyértelmű az is, hogy nekünk magunknak kell cselekednünk! És ezt viszont a mai korunkban már nagyon jó eséllyel tehetjük. Sokakban felmerülhet a kérdés: Hogy ezt miért tegyük?

Miért tegyünk valamit, bármit is?!

mert akár hihetjük, hogy az az igazi szerelem, amely csak úgy „megtalál” bennünket!

A rövid válaszunk, hogy egyszerűen csak kötődni akarunk másokhoz, boldogok akarunk lenni és életünk megannyi megismételhetetlen pillanatát meg akarjuk osztani valakivel, a társunkkal!

Találkozásaink alatt azzal foglalkozunk, hogyan induljunk ki „egymás nem ismeretéből”, abból, hogy akarjuk megismerni a másikat és ezt az érdeklődést hogyan tartsuk fenn. Hogyan kerüljük el az általánosítás és feltételezés csapdáit. Hogyan ámítjuk magunkat és tévedünk el a jelekben, az „azonos hullámhossz” vagy mai tetszetősebb nevén „chemistry”érzésében és ezzel „hogyan élünk vissza” amikor is a „szavak nélküli megértés” lesz a fő kommunikációs csatorna kapcsolatunkban. És megtanulhatjuk tréningünkön azt, hogy a„szavak nélküli megértéssel” mennyire nehéz gondolatokat cserélni, és ha elveszítjük a kapcsolatot a valósággal, akkor hogyan veszhet el a kapcsolat valósága is…

Megtanulhatjuk azt, hogyan ismerjük meg jobban magunkat, tudattalan folyamatainkat, azt ahogyan a tudatunk gondolkozik és tudattalanunk irányít… Az ismerkedés, a megismerés során, egy párkapcsolatban, hogyan lehet dolgozni tudattalanok összjátékán. Megérteni, hogy párkapcsolatban az egyik fél tette, a másik fél cselekedete is. Másként szólva megérteni azt, hogy az egyik fél léte, a másik fél léte is… még akkor is, ha szívesen hisszük azt, hogy létezik olyan, mint önálló ÉN és önálló TE! Megtanulhatjuk és megérthetjük, hogy a kapcsolatépítésben és megtartásában milyen nagy szerepe van a minőségi kommunikációnak az „azonos hullámhosszon vagyunk” érzése vagy szótlanság más formái helyett.

A nő tradicionálisan a gyönyör ügyvivője,

s a gyönyör szétosztása nagy szerepet játszott magasztalásában és hatalmában. Manapság a nők túl gyakran levetkőzik nőiességüket, és a férfiakat utánozzák, megtagadva saját természetes dicsfényüket és erejüket. Ez valójában a kelleténél nagyobb megtisztelése a férfi-erőnek és a férfi-szerepnek. A külső megtestesülés azon sűrűsödése, ami a nő, világunk olyan szükségletét alkotja, amely manapság különösképpen fontos. A világban aránytalanul nagy fölényben van a durva akarnokság. Szükség van tehát valamilyen ellenerőre, s ezt egyedül a nőtől várhatjuk. Ezen alapvetően női jegyek közül, a következők a legszembetűnőbbek: Szépség, Szánalom, Gyöngédség, Báj, Elragadtatás, a bevált értékek őrzése, stb.

Súlyos tévedésben van az, aki ezeket a késztetéseket másodrendűnek tekinti a Teremtő Akarattal, a Hatalom Akarásával, az Ismeretlen Felkutatásával és az Ítélőerő gyakorlásával, ezekkel a sajátosan férfi tulajdonságokkal összevetve. Ezek kétségkívül nélkülözhetetlenek a világ mezején épp úgy mint a Belső Elmélyedéshez, de önmagukban véve egyoldalúak, és konstruktív jellegük könnyen destruktívvá fordulhat. E tendenciának az elszigetelt férfi princípium nem képes gátat vetni, és itt van nagy szükség a női tulajdonságokra.

A női tulajdonságok épp oly erősek, mint a férfi tulajdonságok, de finomabb módon fejtik ki hatásukat. Nagy szükségünk van minél több olyan nőre, aki birtokában van az ősi és természetes női képességeknek és művészeteknek.

A férfi Siva, a formátlan Fény; a nő Shakti, az Áramlat, a fény ellenpontja és megtestesítője. Testet öltés nélkül a Tudat Világossága üres öntudat marad. Miután az öntudat az egyik legnagyobb értékünk, könnyű belátni, miért van oly nagy szükség a Shakti princípiumra.

A Nő, legmagasztosabb alakjában a Mennyei Szűz, ami nem más, mint Boldogság (Bliss) Áramlata. Az Áramlat Szűz, mivel jellemzője a folytonos-megújulás. Noha a Tűz Bölcsessége járja át, Ő mégis Szűz marad, mert Önazonossága folytonosan változik. A Bölcsesség és a Szűz egyesülése ad életet Krisztusnak: ez az igazi Szeplőtelen Fogantatás. Ez az egyesülés a megnevezhetetlen Öröm, aminek minden más elragadtatás, csupán halvány árnyéka. Ez a mélységes és maradandó Öröm a valódi és nemes vallásos érzés megkülönböztető jegye. A vallásos köntösbe bújt kétségbeesés a kudarc jele. Csak a hamis vallás kelt félelmet. A Szentség Szabad és Örömteli.

…és legfőképpen megtanulhatjuk azt, hogyan legyünk egy kicsivel is boldogabbak, mint eddig voltunk, ne annyira megkeseredettek, mint látjuk néhányunkon közelünkben!

MERT Az EMBERI VILÁGBAN ÉLVEZET A JÁTÉK NEVE!

A gondos alapozás ne teher legyen, hanem kíváncsi kutatás, információszerzés!

 Tréningünk az NLP alapjait ötvözve könnyen alkalmazható és hatékony módot kínál arra, hogy mit és hogyan kell tenni azért, hogy sikeres legyen a párkapcsolatunk, szemben korábbi, esetleg ettől eltérő élményeinkkel. A tréning legfőbb célja azoknak az erőforrásoknak és hétköznapi technikáknak az előhívása és tudatosítása a kapcsolatokban, amelyek segítségével a problémaorientáció felől az eredményorientáció felé elindulva elsajátíthatjuk, hogy mit (mely viselkedést, érzelmet és elemeit), mikor és hol (mely időben és milyen szituációban, kontextusban kell, lehet, érdemes használni, és milyenben nem), valamint hogyan (vagyis milyen módon) tudunk hatékonyan kivitelezni.

[gravityform id=2 name=Jelentkezés regisztráció title=false description=false ajax=false]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>