Kedves látogató! Ez a weboldal jelenleg szerkesztés alatt áll.
A selfskills.hu oldal ami a működőképes oldalunk, megtudja nyitni ha, a következő linkre klikkel: selfskills.hu.
Köszönjük megértését.

Varga Zoltán - NLP Life Coach; kommunikációs tréning, önismereti tréning, nlp coach, life coach, business coach

Breaking News
Home / Aktuális előadások / ÖNISMERET | Kommunikációnk minősége… (42)
ÖNISMERET | Kommunikációnk minősége… (42)

ÖNISMERET | Kommunikációnk minősége… (42)

Bevezetés az életteli kommunikáció világába , avagy mit is jelenthet az , hogy élővé tenni a kommunikációnkat és “visszavezetni a fényt forrásához”!

Mindenki, aki él kommunikál! Ha megmozdul, ha megszólal akkor is, ha nem, akkor is… Bármit is tegyünk, minden pillanatban kommunikálunk, kifejezzük magunkat különböző módokon… Annyira megszoktuk, hogy tudatosságunkkal együtt mozgunk – és az mozgat bennünket – hogy még csak észre sem vesszük. Mégis vagyunk és kommunikálunk. Folytonosan kifejezzük, hogy mit szeretünk és mit szeretnénk elkerülni. Folytonosan afelé mozdulunk, amit keresünk, amire vágyunk, és attól távolodunk amit nem szeretünk, akár képzelgünk, nézünk, gondolkodunk, vágyakozunk, gyűlölünk vagy szeretünk… azaz kommunikálunk.

Nem ért téged a világ?!

Beszél. Ki? Ő? Mit? Nem tudom. Tessék? Hogyan? Nem értem. Mi van? Zűrzavar.

Még akkor is beszélünk, ha meg sem mukkanunk. A kommunikáció egy elengedhetetlen eszköze az életben maradásnak. Ezt már a pár napos csöppségek is tudják. Ha egy csecsemő éhes, azt óriási hatósugárban képes a környezete tudtára adni. Születésünktől kezdve, egészen az út végéig kommunikálunk, jeleket küldünk a fogadóknak, amik aztán visszaverődnek és újra megérkeznek hozzánk. Beszélünk a családban, beszélünk a munkahelyen, az utcán, a fűszeresnél, beszélünk az orvossal, beszélünk kézzel, lábbal, a szemünkkel, és ami a legnehezebb, a nyelvünkkel.

Nem mindenkinek adatik meg a jó kommunikáció képessége, de azoknak, akik ezzel az ajándékkal születnek, egy szóra kinyílik a világ ajtaja. Jobban megy nekik a munka, általában elérik a ranglétra magasabb fokait is, a családjukban és párkapcsolataikban harmónia uralkodik, és még szorult helyzetekből is igen hamar kibeszélik magukat.

Leszögezhetjük tehát, hogy valóban nem mindegy, milyen minőségben formáljuk gondolatainkat szavakká. Ha valaki nem születik szónoknak, akkor ezt tanulni kell. Mert megtanulható. Életminőségünk javításáért, mindenképpen el kell sajátítani a kommunikáció rejtelmeit. Azonnali változásokat fogunk tapasztalni életünkben. A munkatársak kedvesebbek lesznek, az ügyfelek nyitottabbak, a főnök nyugodtabb, a házastárs boldogabb. Az egyik legnagyobb hatalom kerül a kezünkbe. Irányítani tudjuk az életünket pusztán szavakkal, és akkor megért minket a világ.

A gondos alapozás ne teher legyen, hanem kíváncsi kutatás, információszerzés!

Kommunikációs workshopunk az NLP alapjait ötvözve könnyen alkalmazható és hatékony módot, bevezetőt, ízelítőt kínál arra, hogy mit és hogyan kell tenni azért, hogy sikeres legyen a kommunikációnk, szemben korábbi, esetleg ettől eltérő élményeinkkel. A workshop legfőbb célja azoknak az erőforrásoknak és hétköznapi technikáknak az előhívása és tudatosítása a kommunikációban, amelyek segítségével a problémaorientáció felől az eredményorientáció felé elindulva elsajátíthatjuk, hogy mit (mely viselkedést és elemeit), mikor és hol (mely időben és milyen szituációban, kontextusban kell, lehet, érdemes használni, és milyenben nem), valamint hogyan (vagyis milyen módon) tudunk hatékonyan kivitelezni.

A változások, melyek a technikák gyakorlása közben a kommunikációnkban bekövetkeznek, hozzásegíthetnek ahhoz, hogy egyszerre több kommunikációs csatornát figyelve felismerjük az üzenetek egymáshoz viszonyításában a saját és mások (disz)harmóniáját, (in)kongruenciáját. Kommunikációnk sokrétűségének felismerése és tudatosítása által közelebb kerülhetünk ahhoz, hogy egy adott témát meggyőzően és attraktívan tudjunk bemutatni. A tárgyalások, kommunikáció során a saját és a partner hitelességét képesek legyünk felismerni, könnyen felismerjük partnerünk és saját magunk gondolkodási stratégiáit, érzésvilágát, élményeink szerkezetét, társas helyzetekben tartást és magabiztos viselkedést tudjunk megjeleníteni, rapportba (összhang) kerüljünk más emberekkel (pl. szülőkkel családdal, gyermekkel, munkatársakkal, ügyfelekkel), megtanuljuk felismerni más emberek vagy a tömegtájékoztatás manipulációs kísérleteit, illetve saját képességeinket integráltabban felhasználva sikeresen, célunkat elérve kommunikáljunk.

IDŐPONT: 2012. február 02. | csütörtök | 18:00 – 21:00 óráig

HELYSZÍN: 1137 Budapest, Jászai Mari tér 4/b (2.em. Ezüst-Híd Oktatási Központ)

az előadás, workshop díja: 4.800,- HUF + áfa

A programot tartja: Varga Zoltán

[gravityform id=2 name=Jelentkezés regisztráció title=false description=false ajax=false]

About selfskills

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>