Kedves látogató! Ez a weboldal jelenleg szerkesztés alatt áll.
A selfskills.hu oldal ami a működőképes oldalunk, megtudja nyitni ha, a következő linkre klikkel: selfskills.hu.
Köszönjük megértését.

Varga Zoltán - NLP Life Coach; kommunikációs tréning, önismereti tréning, nlp coach, life coach, business coach

Breaking News
Home / FÉRFI / Miért nem viccesek a nők?

Miért nem viccesek a nők?

 

“Találkoztál már az új barátnőmmel? Olyan, szép, okos és csinos.” Nem, nem találkoztunk. De olyan férfival sem, aki a jellemzést úgy folytatná, “és olyan vicces is”. Vajon tényleg nem humorosak a nők?

Megjegyzem, azt sem gyakran hallani, hogy “te, olyan okos barátnőm van“. De, most nem ez a témánk. Hanem, a humor-szakadék. Igen, igen, nők és férfiak között létezik információs szakadék, mert ugye egyikünk a Vénuszról, másikunk a Marsról érkezett és létezik humor-szakadék is.

A nők és férfiak nem ugyanazon nevetnek általában, ez bizonyára mindenkinek feltűnt már. Elég ha csak megnézzük, hogy ki milyen vígjátékokra ül be a moziba. Jim Carrey vígjátékain általában csak “kísérők” a lányok, még egy romantikus komédia esetén, ez, nem meglepő módon megfordul. Persze vannak vegyes fogyasztású filmek is, a Van aki forrón szereti például ezen örök klasszikusok közé tartozik. De ez a film, és a való élet más.

Nem csak más dolgokon nevetünk, hanem más embereket találunk viccesnek is. A lányok a barátjukat, a férfiak pedig a haverjaikat. Erre lehetne egy nagyon egyszerű magyarázat: a férfiak alapjáraton viccesebbek. Végül is, ezt bizonyítja a komikusok nemi aránya is. Egyértelműen több férfi komikus van, mint női. A tengerentúlon ebből a szempontból talán kevésbé gyatra a helyzet, de nálunk hamar végig lehet érni a női komikus nevek felsorolásában.

Ha ebből indulunk ki (tehát a férfiak alapból viccesebbek a lányoknál), akkor feltehetjük a kérdést vagy vajon miért rendelkezett így a Természet felettünk? Erre tényleg pofon egyszerű választ adhatunk: sima kompenzáció. A Sors így intézkedik arról, hogy a látványügyileg kevésbé pozitív egyedek se maradjanak parlagon. Igen, egy nőtől már gyakran halljuk: “ő annyira kedves, aranyos és vicces”. A szépséget meg sem említi, az itt fura is lenne. A nagydumás, vicces pasiknak nyert ügye van, akár fog -és fülszámtól függetlenül.

Tehát az Anyatermészet megint velünk tolt ki. Ha nem vagyunk kedvesek, csinosak vagy jó háziasszonyok, még csak viccesek sem lehetünk. Miért is van ez így? Mit is mondtam az előbb? Anyatermészet, igaz? Tehát megint egy nő bánt el, a többi nővel.

De ezek csak feltételezések. A tudomány más állásponton van. A Stanford Egyetemen legalábbis. Fogtak 10 nőt és 10 férfit, és egy rakás rajzfilmet, amit mindannyiuknak levetítettek. Azt vizsgálták, vajon ugyanazon nevetnek e a nők és a férfiak.

A humoros részekre mindenki ugyanúgy reagált. Azaz, mindenki nevetett és jól szórakozott. Azonban dr. Allan Reiss szerint a női közönség sokkal hálásabb volt. “A nők elvárásai nem voltak olyan magasak, így amikor valami vicces történt szívből tudtak derülni bármilyen poénon”.

Vajon ez a magyarázat? A férfiak igazából annyira nem is viccesek, csak mi hálásabbak vagyunk?

Én inkább azt mondanám, hogy a nők érzelmi világa bonyolultabb, tehát lehet, hogy bármin nevetünk, azonban mikor rajtunk a sor, hogy poénkodjunk azt már összetettebben tesszük. Bonyolultabban, mint a férfiak. Az erősebb nem hozzászokott a “sörözgetős, laza” poénokhoz, így egy bonyolultabbat nehezebben értelmez. Jim Carreyhez tényleg nem kell értelmező szótár, lássuk be.

 

forrás: bezs.hu

About Krisztina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>