Kedves látogató! Ez a weboldal jelenleg szerkesztés alatt áll.
A selfskills.hu oldal ami a működőképes oldalunk, megtudja nyitni ha, a következő linkre klikkel: selfskills.hu.
Köszönjük megértését.

Varga Zoltán - NLP Life Coach; kommunikációs tréning, önismereti tréning, nlp coach, life coach, business coach

Breaking News
Home / FÉRFI / Létezik férfi és nő között barátság?

Létezik férfi és nő között barátság?

„Lehet–e barátság férfi és nő között, és ha igen, miért nem?”- íródott mindez Karinthy Frigyes tollából, ezzel azóta is örök kérdést adva a nagyérdeműnek. A vélemények megoszlanak, de lássuk, mi is az igazság!

 

Létezik-e barátság férfi és nő közt?

A lelkitárs

Minden nőnek szüksége van egy olyan emberre az életében, akivel megbeszélheti testi-lelki problémáit, kitárgyalhatja férfi ügyeit egy kávé mellett. Ezt a személyt esetünkben a legjobb barátnő testesíti meg, a lelkitársunk, akivel mindent meg lehet beszélni. Persze, vannak köztünk olyanok is, akik egy férfivel könnyebben szót értenek, de a szerelemben is a másik felünket keressük, tehát a kérdés, hogy két különböző nemű ember között is úgy hívják az ilyen kapcsolatot, hogy barátság?

Amiért szeretjük

Ha valakit férfibaráttal áldott meg a sors, az tudja, hogy rengeteg előnnyel járhat egy ilyen kapcsolat. Természetesen mindenkinek más-más okai vannak arra, miért is szereti a legjobb barátját, de óhatatlanul vannak közös vonások az ilyen kapcsolatokban. Az egyik ilyen, hogy minden nő álma egy olyan férfi, aki szeret vele beszélgetni, mégsem akarja ágyba vinni. Ő az, aki kíváncsi a gondolataidra, és akin keresztül sokkal könnyebben belelátsz vágyaid tárgyának agyába, hiszen férfiszemmel minden egy kicsit más.

Amiért veszélyes

A férfi-nő barátság egy nagyon törékeny kapcsolat. Egyrészt azért, mert minden hibátokkal együtt szeretitek és fogadjátok el egymást, másrészt azért, mert még a férfi örök vadász, addig te örök vad vagy. Elég egy vigasztaló mozdulat vagy csak egy elgyengült pillanat, hogy ez akár benned, akár benne, elindítson komolyabb érzelmi szálakat is. Gondolj csak bele, hány történetet hallottál arról, hogy lett barátságból szerelem. Hiszen ha jól belegondolunk, ti egymás lelkébe vagytok szerelmesek, onnan pedig már csak egy lépés, hogy testileg is vonzódni kezdjetek egymáshoz.

Mégis létezik?

Persze mi sem mondjuk azt, hogy nem létezik olyan férfi-nő barátság, ami meg is marad annak. Vannak ilyen esetek, de hidd el nekünk, nagyon ritka. Tedd a szívedre a kezedet, és kérdezd meg magadtól, hogy volt-e valaha olyan pillanat kettőtök kapcsolatába – akár játék szinten is – amikor nem emberként kezeltétek egymást, hanem mint férfi és nő? Kettőtök viszonyának legnagyobb próbatétele, hogy mennyire tudtok uralkodni a testeteken, és ha ezt minden körülmények között szem előtt tartjátok, akkor az egy csodálatos barátság lehet.

Féltékenység

Ha párkapcsolatban élsz, és emellett van egy férfi barátod, az nagyon sok problémát generálhat. Ennek fő oka természetesen a féltékenység. Ebben az esetben te vagy az, akinek okosan kell viselkednie, hiszen gondolj csak bele, hogy éreznéd magad, ha a szerelmed hasonló cipőben járna. Nyilván neked sem lenne a kedvenced a pasid „barátnője”.

forrás: Devecseri Kata, femcafe.hu

About Krisztina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>