Kedves látogató! Ez a weboldal jelenleg szerkesztés alatt áll.
A selfskills.hu oldal ami a működőképes oldalunk, megtudja nyitni ha, a következő linkre klikkel: selfskills.hu.
Köszönjük megértését.

Varga Zoltán - NLP Life Coach; kommunikációs tréning, önismereti tréning, nlp coach, life coach, business coach

Breaking News
Home / EGÉSZSÉG / Jó tanácsok a nagy hidegben
Jó tanácsok a nagy hidegben

Jó tanácsok a nagy hidegben

 Leginkább egészséges életmóddal, vitamindús táplálkozással lehet elejét venni a hirtelen jött időjárás-változás okozta betegségeknek – szögezte le dr. Vörös Henriette körzeti orvos.

- Azonban a gyerekek és az idősek számára az egészséges életvitel önmagában kevés – hangsúlyozta. – A betegeimnek, különösen az időseknek mindig azt szoktam ajánlani, hogy egyenek sok zöldséget és gyümölcsöt, ám úgy gondolom, a mostaniakban már nincs annyi vitamin, mint 10-20 évvel ezelőtt. Ezért érdemes valamilyen multivitamin-készítménnyel kiegészíteni az étrendjüket. S a folyadékpótlás is nagyon fontos.

Dr. Vörös Henriette szerint a fiataloknak nem szabadna télvíz idején derékig érő dzsekiben közlekedni, hegyes orrú, vékony talpú cipőket viselni. A hosszabb kabátokkal, réteges öltözködéssel egyébként a hölgyeknél megelőzhetők a húgyúti megbetegedések is.

- Mindig elmondom, mert sokaknak sajnos eszükbe sem jut: ha hosszabb útra indulnak kocsival, legyen náluk meleg ital a termoszban, és takaró is – fogalmazott a doktornő. – Nem árt, ha száraz váltóruha, leginkább trikó és zokni is van a táskában.

Minden korosztály számára nagyon fontos a bőrápolás. Nem csak az arcot és kezet kell naponta akár többször is bekenni, hanem az esti fürdőzés után a testápoló használata is ajánlatos – hangsúlyozta a doktornő. Azt javasolja, a reggeli és esti órákban ha lehet, ne tartózkodjunk kint a hidegben, próbáljunk mindent napközben elintézni.

forrás: zalaihirlap.hu

About selfskills

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>