Kedves látogató! Ez a weboldal jelenleg szerkesztés alatt áll.
A selfskills.hu oldal ami a működőképes oldalunk, megtudja nyitni ha, a következő linkre klikkel: selfskills.hu.
Köszönjük megértését.

Varga Zoltán - NLP Life Coach; kommunikációs tréning, önismereti tréning, nlp coach, life coach, business coach

Breaking News
Home / DIÉTA / Hogyan teheted élvezetesebbé a futást?
Hogyan teheted élvezetesebbé a futást?

Hogyan teheted élvezetesebbé a futást?

sportKorábbi cikkeinkben már volt szó arról, hogy a futás egy remek eszköz lehet a fogyásra, ha puhább talajon és nem aszfalton végezzük. Emellett érdemes arra figyelni, hogy amíg túlsúlyosnak érzed magad, inkább a már említett tempós gyaloglást válaszd, hogy ne terheld túl ízületeidet.

A mindennapos futás és gyaloglás hosszú távon monotonná, unalmassá válhat, így hajlamossá válhatunk arra, hogy egyre több edzést kihagyjunk. A következő módszerek segítségével feldobhatod a napi testmozgást és elkerülheted az egyhangúságból eredő ellustulást.

Találj új útvonalakat

Ha úgy érzed, egyre nyűgösebben vonszolod át magad újra és újra a megszokott útvonalon, akkor keress egy másikat. Ebben segítségedre lehet az ingyenes, Magyarországon is működő MapMyRun alkalmazás, mely iPhone-ra, androidos készülékekre és BlackBerryre is letölthető. Ez segít új, az általad megadott hosszúságú útvonalakat találni lakóhelyed közelében.

Jól válogasd össze a zenét

Futás vagy gyaloglás közben sokan hallgatnak zenét, de egyáltalán nem mindegy, hogy milyet. Lehet, hogy kedvelünk egy számot, de ha lassú és melankolikus, akkor könnyen előfordulhat, hogy rontja a teljesítményünket. Érdemes ilyenkor gyors, motiváló zenéket összeválogatni. A YouTube-on sok előre elkészített lejátszási lista van direkt edzéshez illő dalokkal, válassz ki egyet és élvezd a hatását.

Jutalmazd meg magad

Ha úgy érzed, nincs sok kedved a futáshoz, ígérd meg magadnak, hogy ha lefutod a távot, veszel magadnak jutalomként egy nagy pohár kávét a legfinomabb fajtából vagy motiváld magad azzal, hogy majd a kanapén ülve, a kedvenc sorozatodat nézve pihened ki a futás fáradalmait.

Kövesd figyelemmel a fejlődésedet

Ha tudod, melyik távot mennyi idő alatt vagy milyen gyors tempóban teljesítetted, az arra sarkallhat, hogy legközelebb még gyorsabb legyél, hogy újabb és újabb rekordokat állíts fel, így még gyorsabban lefogyhatsz. A legtöbb okostelefonhoz letölthető olyan alkalmazás, mely méri és eltárolja a futás különböző adatait. Ha nincs okostelefonod, egy egyszerű stopper vagy bármilyen óra megteszi.

About selfskills

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>