Kedves látogató! Ez a weboldal jelenleg szerkesztés alatt áll.
A selfskills.hu oldal ami a működőképes oldalunk, megtudja nyitni ha, a következő linkre klikkel: selfskills.hu.
Köszönjük megértését.

Varga Zoltán - NLP Life Coach; kommunikációs tréning, önismereti tréning, nlp coach, life coach, business coach

Breaking News
Home / FIGYELEM / Hipnózis a fogászatban
Hipnózis a fogászatban

Hipnózis a fogászatban

hipnózisKépzeljük el, amint békésen zenét hallgatva ülünk a fogorvosi székben, miközben szánkban komoly munka folyik. És lehetséges. Szorongó, vagy a kémiai érzéstelenítőkre érzékeny emberek ezreit kezelik sikeren hipnózisos fogászatban a hipnodonták.

A hipnózis több ezer éves tudomány, ám még napjainkban is sokan kételkednek a hatásában: a hetvenes években még a paratudományok közé sorolták, még napjainkban is előítéletek tucatjai övezi. Pedig egyre gyakrabban használják nagy sikerrel az orvostudomány különböző területein, így a fogászatban is. A hipnózis olyan megváltozott tudatállapot, ami a megnövekedett koncentrálást és fókuszálást hasznosítja, amelyben a szenzoros és motoros képességek megváltoznak, hogy megfelelő viselkedést indítsanak el. Az így létrejött módosult tudatállapotot nevezzük transznak. Ez nem tudattalan állapot: a transzban lévő személy pontosan tudja, mi történik vele.
A relaxációs hipnózis alkalmazásakor az orvos először elbeszélget a pácienssel, megbeszélik, hogy pontosan mi fog történni a kezelés alatt. Ezután a páciens elhelyezkedik a székben, a szemét behunyja, és nyugtató zenét hallgat, miközben az orvos létrehozza, majd elmélyíti a transzát. A transz maga nem elegendő sem a gyógyuláshoz, sem a kezeléshez: a hasznosításával lehet igazi eredményt elérni. Például azt, hogy a hipnózison kívül semmilyen érzéstelítést ne kelljen használni, illetve lényegesen kevesebbet.

Nyugodt páciensen, ellazult szájban hatékonyabb dolgozni. A szív-és érrendszeri panaszokkal küzdő, vagy allergiás betegeknek a hipoanesztézis az egyetlen módszer a fogaik kezelésére. Ezzel a technikával ugyanis el lehet érni, hogy a beteg egyáltalán ne érezzen fájdalmat még a nagyobb műtétek esetén, például epekő, vagy vakbél eltávolításakor sem.

Forrás: lifepress.hu

About Millner Judit

One comment

  1. vagy jót tehet egy kiadós arcfiatalítás is

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>