Kedves látogató! Ez a weboldal jelenleg szerkesztés alatt áll.
A selfskills.hu oldal ami a működőképes oldalunk, megtudja nyitni ha, a következő linkre klikkel: selfskills.hu.
Köszönjük megértését.

Varga Zoltán - NLP Life Coach; kommunikációs tréning, önismereti tréning, nlp coach, life coach, business coach

Breaking News
Home / EGÉSZSÉG / A magnézium a kalciumnál is fontosabb a gyermekek fejlődésében
A magnézium a kalciumnál is fontosabb a gyermekek fejlődésében

A magnézium a kalciumnál is fontosabb a gyermekek fejlődésében

Magnesium_ImgA gyermekek csontjainak fejlődését, megerősödését illetően eddig mindig a kalcium került szóba, de egy új kutatás eredményei szerint a magnézium még a kalciumnál is többet segíthet az egészséges, erős csontozat kialakulásában.

Az már régóta ismert tény, hogy a felnőtteknek szükségük van magnéziumra, hogy megőrizzék csontjaik egészségét, de arra mindeddig nem derült fény, hogy az ásvány milyen fontos szerepet játszik a fiatalok csontjainak fejlődésében.

“Sok ásványi anyag van, melyek fontosak a gyermekek csontozatának fejlődése szempontjából. A magnézium ezek közül is kiemelkedik. Természetesen a kalcium is fontos ilyen szempontból, de nem fontosabb, mint a magnézium” – mondta Dr. Steven Abrams, a kutatás kitalálója.

A kísérletben 63 egészséges, 4 és 8 év közötti gyermek vett részt, akiknek étkezési szokásairól naplót vezettek, ez alapján kiszámolva magnézium- és kalciumbevitelüket. Emellett két alkalommal meg is mérték, hogy melyik ásványi anyagból mennyi van a szervezetükben, ezzel csökkentve a hiba lehetőségét.

Mint kiderült, a magnéziumszint alapján előre megjósolható volt, hogy melyik gyereknek milyen erős a csontozata, a kalciumszint viszont kevésbé adott szilárd támpontot ezen a téren. Ennek alapján az állapítható meg, hogy a magnézium fontosabb szerepet játszik a fejlődésben lévő csontok megerősítésében.

Ez persze nem azt jelenti, hogy a kalciumbevitelt ezentúl figyelmen kívül kellene hagyni. “Véleményünk szerint egy gyermek csak akkor fejlődhet igazán egészségesen, ha kiegyensúlyozott étrendje van, sokféle ásványi anyaggal, köztük kalciummal és magnéziummal” – fejezte be Abrams.

Forrás: Health.com

About selfskills

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>