Kedves látogató! Ez a weboldal jelenleg szerkesztés alatt áll.
A selfskills.hu oldal ami a működőképes oldalunk, megtudja nyitni ha, a következő linkre klikkel: selfskills.hu.
Köszönjük megértését.

Varga Zoltán - NLP Life Coach; kommunikációs tréning, önismereti tréning, nlp coach, life coach, business coach

Breaking News
Home / CÉLKITŰZÉS / A gondolatok megteremthetik a valóságot?
A gondolatok megteremthetik a valóságot?

A gondolatok megteremthetik a valóságot?

 

Valóban, ha sokáig ismételgeted korlátaidat, akkor azok magad köré fognak épülni, szinte észrevétlenül- tartja egy buddhista mondás. Az vagy, aminek gondolod magad. Vagy esetleg az vagy, amit mások gondolnak rólad? Az igazság a két kérdés között rejtezik.

 

Énképünket egyszerre alakítja a magunkról való tudásunk, elképzeléseink tárháza (az én ideálunk) valamint a külvilág felől érkező visszajelzések. Egészséges személyiség egyensúlyt tud teremteni e két impulzus között.

Én most mégis arról beszélnék, ami az önmagunkról alkotott képünkkel kapcsolatos. Hadd kezdjem egy személyes gondolattal: a héten két nagyobb ötlet is foglalkoztatott, aminek a megvalósítása valódi kihívás lenne számomra, s megdöbbenve tapasztaltam, hogy elsőként a félelmeim, a kudarctól való rettegés és a negatív gondolatok törtek utat agyamban.

Amikor ezt megosztottam másokkal (elsősorban férfiakkal), rögtön legyintetek: “Hogy tudsz ilyen negatív lenni? Ez a nőkre jellemző. Nem tudjátok elhinni, hogy nektek is sikerülhet”.

Valóban, ha sokáig ismételgeted korlátaidat, akkor azok magad köré fognak épülni, szinte észrevétlenül- tartja egy buddhista mondás. Olyan racionálisak vagyunk, annyira a kézzelfogható, anyagi, megmagyarázható szinten éljük az életünket, hogy nem vagyunk hajlandók tudomást venni saját misztikus erőinkről: gondolatainkról és a kimondott szavakról.

Pedig a gondolatok (és a gyakran ismételgetett  mondatok) megteremthetik a valóságot.

Sok kultúrában a szónak mágikus ereje van, bizonyos szavak tiltottak, bizonyos szavak misztikusak. Vajon mi miért nem gondoljuk át, hogy mikor mit mondunk ki magunkról és a másikról?

A szó ugyanis gyilkos, visszavonhatatlan- írja Füst Milán. Ha kimondasz bizonyos szavakat, begyógyíthatatlan sebeket ejthetsz.

Ha pedig fészket raknak  bizonyos gondolatok az agyadban,- például ilyenek, hogy: én nem vagyok szerethető, nekem semmi nem sikerül, engem mindenki kritizál- megdöbbenve tapasztaljuk, hogy önbeteljesítő jóslatként előbb-utóbb megvalósulnak.

A gondolattal tehát valóságot lehet építeni?

Igen, úgy hiszem. Ha megnézed azt a kisgyereket, aki biztos, meleg családi légkörben nőtt fel, és állandó megerősítést kapott afelől, hogy ő hibái ellenére is szerethető, tehetséges és bizonyára boldogulni fog az életben, akkor akként is fog élni, akként igyekszik életútját végigjárni.

Varázslatok? Igen.

Higgyük végre el, hogy tudunk varázsolni a gondolat erejével. Ne hagyjuk elsikkadni legnagyobb erősségünket!

forrás: eletforma.hu

ajánlott tréning: http://selfskills.hu/kommunikacios-trening-avagy-mit-is/

About Krisztina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>