Kedves látogató! Ez a weboldal jelenleg szerkesztés alatt áll.
A selfskills.hu oldal ami a működőképes oldalunk, megtudja nyitni ha, a következő linkre klikkel: selfskills.hu.
Köszönjük megértését.

Varga Zoltán - NLP Life Coach; kommunikációs tréning, önismereti tréning, nlp coach, life coach, business coach

Breaking News
Home / BOLDOGSÁG / A férfi szívéhez a gyomrán keresztül vezet az út

A férfi szívéhez a gyomrán keresztül vezet az út

A gasztronómia egy fontos területe a párkapcsolatnak, mégis szokták mondani, hogy annyira vagy egyáltalán nem fontos, hisz vannak éttermek, sőt, házhoz is szállítanak manapság. De mégis, van némi varázsa annak, ha az étel otthon készül el, és esetleg közös szerzemény.

Amikor egy férfi egyedül él, a helyzet hozza magával, hogy ha unalmassá váltak a mirelit és a konzerv ételek, ha undort vált ki a felvágott, a vajas kenyér, egy idő után csak eltölt némi időt a konyhában. A legtöbben elmondhatjuk magunkról azt, hogy alapvető ételeket el tudunk készíteni, sőt, megkockáztatom, hogy egészen jó lesz. Aztán amikor ezek az idők elmúlnak, és lesz mellettünk valaki, aki otthonosabban mozog az edények, fűszerek világában, könnyen el tudunk kényelmesedni, és bizony egy-egy lakomát nagyon nagyra értékelünk. Nem mondom, hogy a férfiak számára ez a legfontosabb terület, de biztosra vehető, hogy sokat számít az otthonosság érzetéhez.

Sajnos ma már nem, de régebben ezeknek az alkalmaknak meg volt a sajátos hangulatuk. Nézzük, hogyan is lehet(ne) a gasztronómiát „élvezhetőbbé” tenni. A tévhittel ellentétben a férfiak nem utálják a konyhát, csak nem tudják, hogy szeretik. A főzés valóban feladat, de egy kis odafigyeléssel, játékossággal akár ennél sokkal több is lehet. Persze ne várjunk minden esetben csodát. A férfiak általában sokkal inkább kukták, mint mesterszakácsok.

De a konyhában eltöltött időt is lehet tartalmassá tenni, hangulattól függően akár érdekessé, élvezetessé varázsolni. Gondolnátok, hogy egy vacsora akár előjáték is lehet, de legalábbis megalapozhat egy kellemes éjszakát? Nem? Pedig ott a fizikai közelség számtalan lehetőséget ad a feleknek. Egy érintés, egy lopott ölelés, elcsent csók bizony nem lehetetlen. Csak a fantázia szab határt annak, mit és hogyan ér el az ember. És ha ezt nézzük, bizony a kérdés igaz is lehet. A férfit könnyen meg lehet tartani a gyomrán keresztül, még ha csak közvetetten érintett is a gasztronómia.

Lépésről lépésreromantika

  • Végy egy nyugodt hétvégét és egy szakácskönyvet. A könyv azért fontos, mert a férfiak fantáziája elég egysíkú ezen a téren. Ismert számukra a különböző sültek és köreteik, egyszerűbb levesek, főzelékek, és itt véget is ér a sor. Egy szakácskönyv ennél sokkal szélesebb lehetőséget kínál a választásra. A hétvége jó, mert nem kell rohanni, és van lehetőség aprólékosan kiélvezni az együtt töltött időt.
  • Az első fűszer legyen a fantáziád. Az ételneveket ne csak felsorold, mint választható lehetőségeket, mert azt a választ fogod kapni, hogy: „Nekem mindegy.” Ha úgy érzed, hogy segítségre van szükséged, nézz ünnepi ételeket. Meg fogod tapasztalni, hogy nem olyan különlegesek, csak apró eltérésnek köszönhetik kiemeltségüket.
  • Ezt követően minimalizáld a vásárlással töltött időt. Az előkészületek során adj feladatot a párodnak, de ügyelj arra, hogy ne érezze feladatnak. Tartsd szóval, dicsérd meg az ügyességét, vagy irányítsd a mozdulatait.
  • Adj a folyamathoz hangulatot. Választhatsz humor, meghittség, szenvedély között. Ezeket ízlés szerint vegyítheted is.
  • A főzés mellett a hangulatnak megfelelő terítéket is elkészíthetitek. Lehet az akár ünnepélyes is, mindegy, van-e alkalom. Ha nincs, és a partnered rákérdez, mondd nyugodtan, minden nap ünnep lehet, csak akarni kell.
  • Évődj, incselkedj a konyhában elveszettként bolyongó férfival, de ne undokul, inkább humorosan, szeretettel telin. Ha elkészült az étel, és kész a terítés, minden falaton érezni lehet majd a főzés hangulatát.
  • És utána… Nos, a hangulat, és a lehetőség már adott…
  • Ha azt gondoljuk, ennyi elég is a férfiak megtartásához, hát tévedünk. A gyomor csak egyetlen szerv, bár az egész része. Tudjuk, hogy a férfit a férfiúiságával lehet igazából megtartani. Azt kell legyezgetni, magasztalni. De igaz az is, hogy a nő hiába akarja az ilyen hangulatot, alkalmat, ha a férfi nem partner ebben. Mindenkinek meg kell találnia a megfelelő lehetőséget, helyzetet, hogy ne csak a gyomra miatt maradjon a kapcsolatában benne a férfi.

Forrás: piszenpisze.noknek.magyartudat.com

About Millner Judit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>